Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Şampiyon Türkiye!
2008/06/26 10:20
Şampiyon Türkiye!
Alkışlar bize tur Almanlar'a. Dünya basını milli takıma hayran kaldı. Gönülleri bir kez daha fethettik.


Dünya medyası, dün gece Türkiye'nin şanssız olduğunda birleşti. BBC, ''Göz yaşları Türkiye için. Her maç mucize yaratmışlardı; bu maça mucizeleri kalmadı.''..

Lahm cesur yüreklerin yürüyüşünü durdurdu

UEFA (resmi internet sitesi): Son sözü Lahm söyledi. Yıldız oyuncunun 90. dakika golü Almanya'yı finale taşıdı ve cesur Türklerin yürüyüşünü durdurdu.

Kalp kıran son dakika gölü

BBC: Göz yaşları Türkiye için. Mucize haklarını İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarında kullandıkları için bu maça mucizeleri kalmadı. Taktik olarak rakiplerini ezdiklerini Almanlar bile kabul etti.

Türklerin kalbi kırıldı

ABD'nin ESPN spor televizyonu: ''Türkiye'nin peri masalı sona erdi'' yorumunu yaptı. Maçı ABD'de yayımlayan ESPN'in internet sayfasında yer alan haberde, Türkiye'nin, eksik kadrosuna karşın özellikle ilk yarıda sahanın hakimi olduğuna işaret edildi. ESPN'in haberinin başlığında, ''Türkler'in kalbi kırıldı'' ifadesi yer aldı.

İlk yarıda daha iyiydiler

The Times: Türkiye’yi yenmek için özel bir şeyler yapmanız gerekir. İşte Lahm o özel golü, bitime bir dakika kala attı. Turnuvaya başlayan on birden sadece beşinin yer aldığı Türkiye, özellikle ilk yarıda Almanya’dan daha iyi bir oyun ortaya koydu.

Lahm Almanlar'ı cennete taşıdı

AFP: Almanya, yaralı Türkiye’yi dramatik bir sonla yıktı. İlk yarıda hak ettiği şekilde öne geçen ancak iki gol yiyen Türkler, yine Semih ile daha önce turnuvada yapmaya alıştığı şeyi denedi. Ne var ki, Lahm’ın golü, Almanlar’ı cennete taşıdı.

Mucizeler sonunda tükendi

AP: Türkiye’nin mucizeleri sonunda tükendi. Bu kez son dakikada golü bulan taraf Türkiye değil Almanya oldu. Türkler’in Euro 2008’deki dramatik iniş çıkışları Basel’de noktalanırken, Fatih Terim’in takımı finale kalamamasına rağmen zafer kazanan taraf oldu. İmkansız diye bir şey yoktur felsefesiyle üç ekibi safdışı bırakan Türkler, bu turnuvanın en tutkulu, istekli ve etkileyici takımı olarak evlerine dönüyorlar.

Şansın yardımıyla şampiyonluğa

Bild: Çılgınlık! Sinir harbi ve biraz da şansın yardımıyla 4. Avrupa şampiyonluğuna doğru koşuyoruz. Fantastik bir maç sonunda geriye düştüğümüz karşılaşmayı kazandık. Portekiz karşısında oynadığımız oyundan çok uzaktık. Sakat ve cezalı Türkler’i hafife mi alıyorduk, yoksa gerginlik nedeniyle mi böyle oynuyorduk, bilinmez. Fakat bu katastroftan finali çıkarmayı başardık.

Alman Deutche Welle: Deutche Welle, ''Almanya artık moda olan 'geri dönüş' yöntemi ile Türkiye'yi yendi'' başlığını attı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Almanya'nın ciddi gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung ise, ''Çok dramatik bir oyundan sonra, Philip Lahm'ın son dakika golüyle, Almanya finale kaldı, ancak oyunda üstün olan takım Türkiye'ydi'' dedi.

Yenilmeyi haketmedi

İngiliz The Guardian: İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, internet sitesinde maç yorumunu ''Cesur türkler yenilmeyi haketmedi'' şeklinde verdi.

İngiliz ITN: ITN kanalı sakat oyuncularıyla zayıf olarak maça başlayan Türklerin buna rağmen çok iyi bir oyun sergilediğini, maçta baskın tarafın Türkler olduğunu yazdı.

Fransız Le Monde: Fransa'nın seçkin gazetelerinden Le Monde, mağlubiyetinin büyük bir üzüntüye sebep olduğunu ancak Türkiye'nin onurunu kaybetmediğini yazdı.

Cesur Türkler

Fransız Le Parisien-Le Figaro: Türk milli takımından ''cesur Türkler'' olarak bahseden Le Parisien, Almanya'nın Türkiye karşısında zorlu bir mücadele yürüttüğü yorumunda bulundu. Le Figaro ise türk milli takımın yenilmesine rağmen hala kahraman olduğu yorumunda bulundu.

Yüz kızartıcı değil

İsviçre Le Temps: İsviçre'de yayımlanan Le Temps gazetesi ise Türkiye'nin mağlubiyetinin hiçbir şekilde yüz kızartıcı olmadığını belirtti

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com