Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Halk ünüversitesi mezunlarını verdi
2008/06/27 14:07
Halk ünüversitesi mezunlarını verdi
Anadolu’nun en büyük el sanatları sergisi Hüseyin Turan konseri ve halkın yoğun ilgisi ile Konya'da açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK öğrencilerinin ürünlerinin yer aldığı “Meslek Edindirmede Anadolu’da Lider KOMEK Sergisi” açıldı. Hüseyin Turan’ın muhteşem konseri ile açılan serginin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, halk üniversitesi olan KOMEK’in artık sadece bir Konya markası değil; yurtdışı şubeleri ile bir dünya markası olduğunu söyledi. Vali Osman Aydın da, KOMEK’in 45 bin mezunu ile büyük bir kuruluş olduğunu ifade etti.
Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Anadolu’nun en büyük el sanatları sergisinin açılışı öncesi Açık Sema Alanı’nda Hüseyin Turan konseri düzenlendi. Konsere Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Faruk Düğen, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KOMEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.
Ünlü sanatçı Hüseyin Turan konserde sevilen türkülerini seslendirirken, hayranları da zaman zaman türkülere eşlik etti. Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Turan, kendisini hayranları ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Ünlü sanatçıya çiçek takdim ederek teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, KOMEK ile gurur duyduklarını belirterek, bir halk üniversitesi olan KOMEK’in artık sadece bir Konya markası değil; yurtdışı şubeleri ile bir dünya markası olduğunu söyledi. KOMEK’in Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onaylı sertifikalarla mezun ettiği kursiyerlerin artık üretici konuma gelerek Konya’nın gururu olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Şu anda 105 olan branş sayısı yakın zamanda daha da artacak. Konya’mızda önemli bir boşluğu dolduran kurslarımız Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek. Konya, her konuda artık kendi kendisiyle yarışıyor. Yapılan çalışmalarda bize katkı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Aydın, Başkan Akyürek, Ak Parti İl Başkanı Düğen ve diğer katılımcılar hep birlikte KOMEK’in yıl sonu sergisinin açılışını yaptılar. Burada konuşan Vali Osman Aydın, 17 şubede 105 branşta 15 bin öğrenci ile hizmet veren kursların 45 bin mezunu ile büyük bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, ülkemizi yurtdışında da temsil eden KOMEK sergisinin hayırlı olmasını diledi.
Protokol üyeleri daha sonra hep birlikte sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Vali Aydın ve Başkan Akyürek, sergiyi gezerken pasta yapımı kursu öğrencilerinin yaptığı KOMEK pastasını da keserek davetlilere ikram etti.
26 Haziran’da açılan “Meslek Edindirmede Anadolu’da Lider KOMEK Sergisi” 2 Temmuz’a kadar Mevlana Kültür Merkezi’nde açık kalacak. Sergiyi gezmek isteyenler için her gün Fuar Hareket Merkezi’nden ücretsiz otobüsler kaldırılacak.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com