Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya marka şehir
2008/06/28 13:02
Konya marka şehir



MÜSİAD Konya Şube Müdürü İsmail Ünver, Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Veli Vural'ın Genç MÜSİAD web sayfası için yaptığı söyleşide önemli açıklamalar yaptı.

MÜSİAD Konya Şube Müdürü İsmail Ünver Konya'nın ciddi bir potansiyele sahip, KOBİ Başkenti niteliğinde marka şehir olmaya aday bir kent olduğunu ifade etti.
Markalaşmak ve Konya ile ilgili konularda Konya'nın marka şehir olduğunu ifade eden İsmail Ünver ''şehrin markalaşma yönündeki adımlarını dikkatli izlemek gerekir. Marka Şehri olabilme yolunda sadece bireysel anlamda sanayici, tüccar, esnaf ya da diğer tüm vatandaşların kendi gayretleri ile bir sonuç alamazsınız. Ancak, bu sayede herkes kendi markasını oluşturabilir'' dedi. MÜSİAD Konya Şube Müdürü İsmail Ünver’le yapılan söyleşide şu açıklamalar yer aldı;
MÜSİAD'ı öğrencilik yıllarımda da yayınlamış olduğu yıllık ekonomik değerlendirmeler raporundan tanıdığını belirten İsmail Ünver, “ Değerli hocamız Prof. Dr. Osman Okka sürekli bu yayınları bizlere tavsiye eder, hatta benim de aralarında bulunduğum özel bir çalışma grubuna yaz tatillerinde özet çıkarma ödevleri verirdi. O sıralar tabi yaz tatillerinin böylesi ekonomi/finans yoğunluklu olmasına içerlerdik ama meyvesini şimdilerde alıyoruz. Profesyonel anlamda tanışma ise, MÜSİAD Konya Şubesi'nin raporlama ve projelendirme hizmetlerini yerine getirmede bir personel araması ile başladı. Konu ile ilgililerin danışman hocam Yrd. Doç. Dr. Muammer Zerenler Bey'le görüşmesi ve neticede tavsiyeleri ile mülakata çağrıldım ve sonuçta bu değerli camiaya, MÜSİAD'ımıza adım atmış olduk.”dedi.

“Başarı ve takdir insanı motive eden önemli araçlardandır” diyen Ünver, Çalışmada altın kural başarıya inanmaktır. Ancak en önemli kural kanaatimce, işin sonunda elde edilecek başarının ne olacağına, işe başlamadan önce bile vakıf olmaktır. Rasgele ama yoğun bir çalışma yapıp, sonra ''hadi bakalım, ne ortaya koyduk, ne kazandık'' diye bakılmaz. Önceden neye ulaşmak istediğinizi belirleyeceksiniz. Mümkünse de bunu bir yere kalem ve kağıtla yazılması gerektiğine dikkat çekti.
Konya’nın markalaşma sürecini yeterli bulmadığımı, esasen hiçbir zaman da bulmayacağını belirten Ünver, şunları söyledi: “ Çünkü Konya ciddi bir potansiyele sahip, KOBİ Başkenti niteliğinde ve marka şehri olmaya aday bir kenttir. Böylesi bir şehrin markalaşma yönündeki adımlarını dikkatli izlemek gerekir. Marka Şehri olabilme yolunda sadece bireysel anlamda sanayici, tüccar, esnaf ya da diğer tüm vatandaşların kendi gayretleri ile bir sonuç alamazsınız. Ancak, bu sayede herkes kendi markasını oluşturabilir. Ancak şehrinize hiçbir katkınız olmaz. Olduğunu zannedersiniz ama katkınız genelde cironuzadır. Halbuki özel sektöründen, kamusuna; yerel yönetimlerinden, STK'larına; öğrencisinden, işçisine hatta ev hanımına kadar herkesin bir birlik ve beraberlik duygusu ile ''ortak bir inanç'' hareketiyle bu başarı sağlanabilir. Burada kamu derken belirtmeliyim ki sadece mülki amirlikler değil, aynı zamanda hükümet politikalarının da bir parçası olabilmeyi, desteklenmeyi kastediyorum.”

Söyleşinin sonunda İsmail Ünver gençlere şunları söyledi: “Öncelikle ''gençlik'' kavramı, önemi, pişmanlıkları vs. gibi konuların anlatıldığı ayet, hadis, veciz vs. olmak üzere bir ''gençlik'' literatürü araştırması yapmalarıdır. Öncelikle mevcut konuya hâkim olmak gerekir. Daha sonrasında böylesi bir konunun kişide uyandıracağı önem derecesine göre tavsiye arayışları kendiliğinden başlayacaktır.”
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com