Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

''Sanayicilere altın madalya takılmalı''
2008/07/03 12:53
''Sanayicilere altın madalya takılmalı''

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üyeleri, Konya Vergi Dairesi Eski Başkanı Harun Kaynak’a veda ziyaretinde bulundu…
Ziyarette sanayiciliğin zor bir iş olduğuna dikkat çeken Kaynak, “Küresel olumsuzluklara rağmen sanayicimiz hala ayakta duruyorsa, her birine altın madalya takılması gerekir.”dedi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Üyeleri, Tütün Üst Kurulu’nda Daire Başkanlığına atanan Konya Vergi Dairesi eski Başkanı Harun Kaynak’a veda ziyaretinde bulunarak, yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarete Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Tahir Şahin ve Hüseyin Tosunoğlu ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çolak, Halil Akpınar, Mustafa Yılmaz, Vedat Yöndem ve Fehmi Özbey katıldı.

Vergi Dairesi’nin soğuk yüzünü değiştirdiniz
KSO Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Konya’nın Başkan Harun Kaynak’tan memnun olduğunu ifade ederek, “Vergi dairelerinin soğuk yüzünü değiştirdiniz. Konya sizinle değişti. Özellikle yaptığınız sanatsal faaliyetler vergi dairelerinin başka fonksiyonları da olduğunu gösterdi. İnşallah bu çalışmalar sizden sonra da devam edecektir. Yeni görevinizde mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı içinde olmanızı temenni ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Konya bizi yadırgamadı, biz de Konya’yı”
Görevini yeni Başkan Sıtkı Aksöz’e devreden Konya Vergi Dairesi eski Başkanı Kaynak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya bizi yadırgamadı, biz de Konya’yı yadırgamadık. Biz bu şehirde aile olarak çok mutlu olduk, çok kadim dostluklar edindik” dedi. Konya Sanayisinin katma değeri yüksek olduğunu ifade eden Kaynak, “Görev sürem boyunca sanayicimizin mutlu olması için çalışmalar yaptık. Ben Konya’nın sanayisini önemsiyorum. Çünkü, Konya Sanayisi katma değeri yüksek bir sanayi. Türkiye’nin pek çok ilinde sanayide öbeklenme var, ancak Konya sanayisi çeşitliliği ve katma değeri yüksek alanlara yaptığı yatırımlar açısından önemli. Alternatifi olmayan bir sanayisi var” diye konuştu.

Sanayiciye altın madalya takılmalı
Sanayiciliğin zor bir iş olduğunun altını çizen Kaynak, “Bizim İngiltere gibi satacak bir dilimiz, satacak petrolümüz yok. Ama insanımız var, sanayicimiz var. Küresel olumsuzluklara rağmen sanayicimiz hala ayakta duruyorsa, her birine altın madalya takılması gerekir” şeklinde konuştu. Kaynak, görev süresi boyunca sanayicilere neşe verdiklerinin altını çizerek, Konya’nın markalarının çoğalmasını ve mevcut markalarını çok daha iyi yerlerde görmek istediğini ifade etti.

Sanayicilik bir kültürdür

Sanayiciliğin bir kültür olduğunu kaydeden Kaynak, sanayiciliğin ticaretle uğraşmaktan çok daha zor olduğunu, sanayicinin işçiyi, makineyi, elektriği düşündüğünü vurguladı.

Ziyaret sonrası KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, Kaynak’a hizmetlerinden dolayı, üzerinde Mevlana ritüeli olan bir plaket vererek, Konyalıları ve Konya’yı hatırlaması için Kaynak’tan bu plaketi yeni görev yerinde masasına koymasını istedi. Kaynak ise, “Mevlana gözümüzde değil, gönlümüzde” diyerek, plaketi masasına koyacağı sözünü verdi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com