Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İran’da Konya çizildi
2008/07/05 16:01
İran’da Konya çizildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, İran’da düzenlenen 2. Uluslararası Turizm Fuarı’nda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile stant kurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İran’daki fuara katılan Konya heyetinin turizm güzergahında Konya’ya direkt uçuşlar için girişimlerde bulunduğunu, İran Sivil Havacılık Kurumu’nun da bu görüşmeler sonrası Konya ve İzmir uçuşlarına izin verdiğini açıkladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, İran’da düzenlenen 2. Uluslararası Turizm Fuarı’na katılarak Konya’nın tanıtımına katkıda bulundu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İran’ın başkenti Tahran’da 25-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği içinde tanıtımlar gerçekleştirildiğini belirtti.
Fuara Türkiye, İran, Hindistan, Sri Lanka ve Malezya’dan 100’ün üzerinde tur operatörü, seyahat acentesi ve uçak şirketinin katıldığını kaydeden Başkan Akyürek, fuarı günlük bin 500 kişinin gezdiği söyledi. Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “İran’daki turizm fuarı, alanında gerçekleştirilen en etkili fuardır. Ülkelerin turizm imkanlarını tanıtarak işbirliği zemini oluşturdukları fuarda, Konya’nın turistik ve kültürel mirasını tanıtıcı kitap, cd ve buroşürler dağıtıldı. Ayrıca, diğer ülkelerin ilgili firma yetkilileriyle görüşmeler yapılarak, Konya’ya uçuşlar konusunda girişimlerde bulunuldu. Yapılan görüşmelerde, İran Sivil Havacılık Kurumu tarafından Konya ve İzmir uçuşlarına izin verilmiş olması Konyamız açısından son derece önemlidir. Uçuşların Temmuz ayı içinde başlaması bekleniyor.”

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com