Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Hasan Doğan uğurlandı
2008/07/07 11:25
Hasan Doğan uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan için ilk tören Futbol Federasyonu’nun Levent’teki merkezinde yapıldı.

Naaşı federasyon binası önüne getirilen Doğan için düzenlenen tören saat 10.30’da başladı. Doğan’ın tabutunun üstüne sırt numarası 10, üstünde Hasan Doğan yazan bir Milli Takım forması asıldı.
Siyaset ve spor dünyasından çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreni, saygı duruşuyla başladı.
Futbol Federasyonu Başkanvekili Mahmut Özgener törende yaptığı konuşmada, Doğan’ın futbol ailesinin önemli bir neferi olduğunu belirterek, Doğan’ın projelerinin sahipsiz kalmayacağını söyledi.
Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan da, Türkiye’nin iyi bir iş adamı, iyi bir başkan, iyi bir spor yöneticisini, iyi babayı, iyi bir ağabey ve iyi bin insanı kaybettiğini vurgularken, projeleri ve vizyonuyla Doğan’ın Türk futboluna damgasını vurduğunu söyledi. “Bize düşen, O’nun bayrağı bıraktığı noktadan daha ileri götürmek” diyen Arıboğan, başsağlığı diledi.
Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ise, Doğan sayesinde Türk futbolunu güven ve uzlaşı ortamına kavuşturduğunu, futbola önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, Doğan’ın sağladığı barış ve güven ortamını devam ettireceklerini söyledi.
UEFA Asbaşkanı Başkanı Şener Erzik de, FİFA ve UEFA Başkanlarının taziye dileklerini iletirken, Doğan’ın insanı değerleri ön plana çıkaran ve futbol camiasında kavgacı olmayan insanlardan biri olduğunu kaydetti.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise konuşmasında, Doğan’ın EURO 2008’de Türkiye’ye tarihi bir miras ve başarı hediye ettiğini dile getirirken, “Doğan zaferin tadını yaşamadı. Onun ölümü sıradan bir ölüm değil, bütün Türk milletini birleştiren bir başkanı uğurluyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Doğan için dua okundu ve ardından ailesi taziyeleri kabul ediyor.
Doğan’ın naaşı Fatih Camii’ne götürüldü. Öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Doğan’ın naaşı Topkapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com