Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Kardeşlik bağları güçleniyor
2008/07/10 16:10
Kardeşlik bağları güçleniyor


Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Moldova’nın Gagavuzya Bölgesi’nde bulunan Komrat Üniversitesi Rektörü Mihail Daradur, Gagavuzya Milletvekili İvanna Köksal, Türkiye-Moldova Dostluk Derneği Başkanı Rafet Köksal, yazar-şair Todur Zanet, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Mustafa Güçlü ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem’i makamında kabul etti.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın davetlisi olarak Konya’ya gelen Rektör Mihail Daradur ve beraberindeki heyet, Üniversite ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “Ziyaretinizden son derece mutlu olduk. Doğu-Batıda bulunan birçok üniversite ile işbirliği içerisindeyiz. Sizlerle de kardeş üniversite olmak bizleri mutlu eder. Özellikle son yıllarda bölgenin gelişmiş, dinamik, ciddi bir potansiyeli olan üniversite haline geldik. Bu anlamda Doğu-Batı üniversiteleriyle işbirliğini artırmak için altyapı üzerinde çalışmalar yaptık. Bundan sonra da bu altyapıyla işbirliğini hızlandıracağız.” dedi.
Selçuk Üniversitesi ile kardeş üniversite olmak istediklerini belirten Rektör Mihail Daradur, Rektör ve Yardımcılarını üniversitelerine davet etti. Rektör Daradur, “Üniversitemiz sizinkine göre çok küçük. Sadece 4 Fakültemiz var. Eğitim gören öğrencilerimiz arasında 140 Türk öğrencimiz de var. Yeni fakülteler açmayı planlıyoruz. Açılışlarda bizim misafirimiz olmanızı isteriz. İşbirliğiyle çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.” Diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir ile Rektör Mihail Daradur kardeş üniversite protokolü imzaladı. Prof. Dr. Bilir, Rektör Daradur’a üniversite ambleminin bulunduğu çini tabak hediye ederken, Daradur da bir adet kilim hediye etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com