Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

O otoda yeni kampanyalar
2008/07/21 13:22
O otoda yeni kampanyalar

Otomotivciler, özellikle hazirandan itibaren durgunlaşmaya başlayan otomobil satışlarını canlandırmak için 'kampanya' silahına sarıldı. İşte yeni kampanyalar:
Otomotivciler, özellikle hazirandan itibaren durgunlaşmaya başlayan otomobil satışlarını canlandırmak için 'kampanya' silahına sarıldı. Otomobil alanlara nakit indirimlerin yanı sıra ekstra garanti, navigasyon sistemi ve kasko gibi hediyeler veriliyor.

Petrol fiyatlarının yükselişi, siyasi gelişmeler, artan kredi faizleri gibi nedenlerden dolayı tüm sektörlerde olduğu gibi otomotivde de kendini hissettiren durgunluk, kampanyalara hız kattı. Durgunluğu kampanyalarla aşmak isteyen otomotiv firmaları nakit indiriminden kasko ve aksesuar hediyesine kadar çeşitli kampanlara start verdi. Nissan Note ve Micra'da yaptığı 2 bin YTL indirim, Skoda'nın yüksek donanımlı modellere verdiği + 2 yıl garanti paketi, Renault'un Laguna satın alanlara navigasyon sistemi hediyesi son dönemde devreye giren kampanyalardan sadece birkaçı. Türkiye'deki binek ve hafif ticari araç satışları bu yılın ilk 6 ayında geçen yıla oranla yüzde 12,8 artarak 263 bin adet olmasına rağmen yılın ikinci yarısında satışlarda gerileme bekleniyor. Bu yılın başında 380 binler civarında öngörülen otomobil satış adetlerinin ise 350 bin adetlere, 235 bin olan hafif ticari araç satışının ise 210 bin adetlere gerileyeceği ifade ediliyor.

Haziran ayı satışları 46.3 bin adetle 2007 Haziran'ın yüzde 4,8 gerisinde kalırken yine aynı ay mayısa göre binek ve hafif ticari araç satışlarında yüzde 4,7 düşüş yaşandı. Kampanyaların artmasının nedeni otomotiv firmalarının temmuz ve ağustos'u kaybetmek istememesi. İşte sektörde dikkat çeken yeni kampanyalar....

FORD
Temmuz ayı için pazarlama programlarını açıklayan Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan, geçen günlerde başladıkları ''Vakti Geldi'' kampanyasından iyi dönüş aldıklarını belirterek, ''Bu nedenle bu ay içinde, Fiesta'da 24.6 bin YTL' den, Focus'da 32.8 bin YTL'den, Mondeo'da 45.3 bin YTL'den başlayan kampanyaya devam ediyoruz. Ayrıca Ford Focus ve C-MAX lerde 10 bin YTL, Mondeo'larda ise 24 bin YTL ye 12 ay yüzde 0,99 faiz sunuyor ve müşterilerin bu indirimlerle birlikte düşük faiz olanağından yararlanmasını sağlıyoruz'' dedi.

NİSSAN
Nissan temmuz sonuna kadar yaptığı uygulama ile Note modeli ve Micra'da 2 bin YTL, Pick-up Navara'da 4 bin YTL, Pathfinder'da ise 4 bin euro indirim uyguluyor.

VOLKSWAGEN Volkswagen Ticari Araç ayın ortasında başlattığı kampanya ile tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı üzerinden değişen oranlarda indirim imkânı ve 60 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Anahtar teslim fiyatı üzerinden yüzde 90'a kadar olan miktarlar YTL ve euro bazında kredilendiriliyor.

SKODA
Skoda, temmuz boyunca sürecek satış kampanyasıyla yüksek donanımlı modellerinde + 2 yıl garanti paketi hediye ediyor. Kampanya paketi, tüm Skoda modellerinde, 2 yıllık fabrika garantisinin sona ermesinin ardından 150 bin km'ye kadar geçerli ek +2 yıl garantiyi içeriyor. Yeni Fabia 4.3 bin YTL'ye varan indirimli fiyatlar, ayda 297 YTL'den başlayan taksit seçenekleri ile satışa sunuluyor.

FİAT
Fiat hem otomobil hem de ticari araç müşterilerine kasko hediye ediyor. Fiat Doblo Carioca'yı Fiat Finans aracılığıyla alan müşterilere 12 bin YTL'ye kadar 12 ay yüzde 0 varan faiz imkânı ve 3 yıl garanti avantajı sunuluyor.

DAİHATSU Daihatsu da yaptığı indirim kampanyasıyla 4x4 modeli Terios 33.9 bin YTL'ye, Sirion'u 23.4 bin YTL'ye, Materia'yı ise 28.4 bin YTL'ye indirdi.

RENAULT Renault, Clio HB 1.2 Authentique için 11.2 bin YTL peşinat veren müşteriler 13.6 bin YTL tutarında 24 ay vadeli kredi kullanarak 12. ayda 2.7 bin YTL tutarında, 24. ayda da 2.7 bin YTL tutarında toplam 2 ara ödeme ile aylık 500 YTL tutarında taksit ile oto sahibi oluyor. Laguna satın alanlara temmuz ayında navigasyon sistemi hediye ediliyor.

TOYOTA
Toyotasa'nın yaptığı takas kampanyası ile Auris modellerinde 2 bin YTL'ye varan, Toyota Yaris ve Corolla modellerinde de 2.1 bin YTL'ye varan indirim sunuluyor.

SEAT Doğuş Otomotiv-Seat, Ibiza ve Cordoba modellerine ek olarak Leon ve Altea XL modellerinde de 2 bin 800 YTL'ye varan indirimleri içeren yeni bir fırsat kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Reference donanımlı Leon 1.6 modeli, 35.6 bin YTL yerine 33.1 bin YTL'ye satılıyor.

HYUNDAİ Hyundai Assan ise temmuz boyunca satılan Tucson ve Santa Fe modellerinde, aksesuar paketi (ön&arka tampon koruyucusu, yan basamaklar ve Thule-Olimpos araç üstü taşıma aparatı) hediye olarak veriyor.

PEUGEOT Peugeot, 407 modelinde 45.6 bin YTL'den başlayan fiyat uygularken aylık yüzde 0,99 ile kredi imkânı sunuyor.

OPEL-CHEVROLET
Opel, Corsa ve Combo City Plus'da baz fiyatını 26.2 bin YTL'ye çekerken Chevrolet ise 76 bin YTL'den başlayan Captiva modelinde navigasyon hediye ediyor.

CITROEN Citroen ise 29.6 bin YTL'den başlayan C4 modelinde ''Şimdi alın 2009'da ödemeye başlayın'' uygulaması yapmakta.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com