Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

İndirim cambazlarına dikkat!
2008/07/23 15:11
İndirim cambazlarına dikkat!


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘sahte indirimler’ olduğunu açıkladı. Palandöken, “Bir çeşide ya da fason, kalitesiz mala yüzde 70 indirim gösterilip gerçekte yüzde 10-20 arasında bir indirim uygulanarak, halk yanıltılıyor, adeta indirim cambazlığı yapılıyor” dedi. Sektörün önde gelen isimleriyle konuşan Milliyet, konuyu masaya yatırdı.
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş, Türkiye’de perakende sektörünün belli bir disipline kavuşması için kapsamlı bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Nakkaş, “İndirim günlerinin de bu kapsamda ele alınması, sektördeki dağınık görüntüye çeki düzen verilmesi gerekiyor” dedi.
Gerçek fiyat için düzenleme

Nakkaş, “Ancak ekonomideki olumsuzlukların bir neticesi olarak pek çok marka ve firma stoğunu eritmek, nakit ihtiyacını karşılamak, işini döndürebilmek için gerçekten ifade edilen oranlarda indirime gidebiliyor. Zararına da satış yapıyor” dedi.
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit indirimlerin belli bir düzen içinde uygulanmasının, ticaret yaşamının kurallı işleyişi açısından önem taşıdığını söyledi.
BMD olarak uzun zamandır bu konuda çalışmalar yürüttüklerini belirten Akyiğit, “Birçok firmanın yüksek indirim oranlarıyla üstünlük sağlamaya çalışıyor. İndirimlerin belli kurallara bağlanmasının yaratacağı en önemli sonuç, pazarda gerçek fiyatların oluşmasıdır.
İndirim öncesinde veya indirimi duyurduğu etiket üzerinde fiyatları yapay ve gerçek olmayan biçimde artırarak bu fiyatlar üzerinden indirim yapıyormuş izlenimi uyandıran firmalar, artık böyle davranamayacaklar. Firmaların yüksek fiyat koymaları böylece engellenmiş olacak” diye konuştu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com