Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

170 günde tamamlanacak
2008/07/25 16:18
170 günde tamamlanacak


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bosna-Hersek Mahallesi'ne yaptırılacak Gençlik Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Konya Milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı Faruk Dügen, merkez ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye gündemi ne olursa olsun Ak Parti ve Konya'daki belediyelerin gündeminin hizmet ve çalışmak olduğunu belirterek, ''Temelini atacağımız bu merkezin Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. 4.5 milyon YTL'ye mal olacak bu merkez üniversite kampüsümüzün karşısında ve genç nüfusun yoğun olarak bulunduğu bir bölgeye yapılıyor. Konya'da 80 bine yakın öğrencimiz ve 500 bine yakın da 20 yaş ve altı gencimiz var. Bu nedenle gençlere yönelik çalışmalar Konya'da her ilde yapılandan daha büyük bir önem taşıyor. İçinde sinema salonu, tiyatro salonu bulunan merkezimizde ayrıca 410 metrekarelik bir sentetik buz pisti de var. Bu merkezin gençlerimize ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ise 21. yüzyılda yer altı zenginliklerinden çok insan kaynağının önem taşıdığına dikkat çekerek, ''Ben şuna inanıyorum ki, insan kaynağını en güzel şekilde kullandığımız taktirde 21. yüzyılda dünya milletleri arasında en ön saflarda yer alacağız. Konya'da yapılan bu merkez hem Konya'da yaşayan gençlerimize hem de dışardan gelip Konya'da okuyan gençlerimize boş zamanlarını en güzel şekilde geçirmeleri için bir fırsat sunacaktır'' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona aynı anda basarak Gençlik Merkezi'nin temeline ilk harcı döktü. 5 bin 160 metrekare alana kurulacak olan merkezde sinema ve kongre salonları, bilgisayar, enstrüman, el sanatları ve yabancı dil atölyeleri, diksiyon odaları, spor salonu, amfik tiyatro, kafeterya, buz pisti ve basketbol sahası bulunacak. 4.5 milyon YTL'ye mal olacak olan merkezin 170 gün içinde tamamlanması planlanıyor.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com