Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

“Reach Sistemi uygulanmalı”
2008/07/28 11:49
“Reach Sistemi uygulanmalı”


MÜSİAD Kimya Metal Maden Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı hafta sonunda MÜSİAD Şubelerinden çok sayıda işadamının katılımı ile MÜSİAD Konya Şubesinde yapıldı.
MÜSİAD Konya Şubesi Toplantı Salonunda yapılan Genişletilmiş İstişare Toplantısı protokol konuşmalarıyla başladı. İlk konuşmayı MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk yaptı. Kimya, Metal, Maden Sektörünün ülkemiz için önemini anlatarak konuşmasına başlayan Selçuk Öztürk böyle bir toplantının Konya’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. MÜSİAD Kimya-Metal ve Madencilik Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Yasar’da konuşmasında böyle bir toplantıyı düzenlemekteki amaçlarını anlattı. Ülkemizde Reach sisteminin öneminin hala yeterince anlaşılamadığını ifade eden Mustafa Yasar sektörde ihracat yapan firmaların önümüzdeki dönemde sıkıntı yaşamamaları için mutlaka Reach Sistemine uyum göstermeleri gerektiğini ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen MÜSİAD Konya Şubesi Kimya Metal Maden Sektör Kurulu Başkanı Abdurrahim Çaldağ ise sektörün Reach sistemine uyumunun önemini anlattı. Radyo aktif maddeler, gümrük incelemesine tabi maddeler ve nihai kullanıma sunulmuş ilaç, kozmetik ve yiyecekler veya askeri amaçlı kullanılan kimyasallar gibi özel düzenlemelere tabi kimyasallar haricindeki tüm kimyasal maddelerin Reach kapsamında bulunduğunu ifade eden Abdurrahim Çaldağ, “Türkiye toplam kimyasallar ihracatının yaklaşık % 30’unu AB’ne üye ülkelere yapmaktadır. Reach Sistemi sadece kendi halindeki kimyasal maddeleri değil, müstahzarlar ve eşyalar içindeki kimyasalları da kapsamaktadır. Bu da Ülkemiz ihracatının AB pazarına girişte engellerle karşılaşmaması için ülkemiz sanayisinin Reach uygulamalarına ilişkin hazırlıklarını zamanında tamamlamasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir” dedi.
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve KTO Başkanı Hüseyin Üzülmez ise Kimya Metal ve Maden Sektörünün çok önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. TOBB Başkan Vekili Hüseyin Üzülmez, “bu üç sektörde var olmak aslında her alanda var olmak demektir. Kimya, Metal ve Maden bugün sanayinin üç ana unsurudur ve üretimin temelini oluşturmaktadır” dedi. Madencilik yasası ile ilgili değişikliklere de değinen Hüseyin Üzülmez sektörün ihtiyaç duyduğu değişikliklerin biran önce yapılarak maden sektörünün rahatlatılması gerektiğini ifade etti.
Protokol konuşmalarından sonra oturum başkanlığını MÜSİAD Kimya Metal Maden Sektörü Başkanı Mustafa Yasar’ın yaptığı panelde ve Reach sitemi, AB ile uyumda yapılması gerekenler, sektör temsilcilerinin atması gereken adımların konu edildiği panele geçildi.
Panelistler Abdurrahman Uluırmak (Çevre ve Orman Bak. Çevre Yön. Gen. Md. Kimyasallar Daire Bşk), Murat Akyüz (İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı), Halil Vanlı (DTM İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı), İlknur Burucu (İKMİB Reach Şubesi Uzmanı) Reach sistemi ile ilgili sunumlarını yaptılar. Reach sisteminin AB 20 ayrı yönetmeliğin değiştirilerek oluşturulmuş bir sistemler bütünü olduğunun ifade edildiği konuşmalarda mevzuata uyumu sağlayamayan firmaların ihracat yapma olanağı kalmayacağı ve bunun için firmaların 1 Aralık 2008’e kadar Reach sistemine uyumu sağlayacak değişiklikleri yapmaları gerektiğini ifade ettiler.
Panel sonrası programa emeği geçenlere birer plaket verildi.
Program Konya’da Organize Sanayinin ve bazı fabrikaların gezilmesi ile son buldu.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com