Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Hükümetin hareket alanı daraltıldı
2008/08/02 11:20
Hükümetin hareket alanı daraltıldı


Gelenekselleşen ve Konya’nın önemli kültürel faaliyetlerinden birisi haline gelen MÜSİAD Cuma Toplantılarında bu hafta Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz vardı.
MÜSİAD Konya Şubesi Konferans salonunda yapılan ve çok sayıda dinleyicinin iştirak ettiği Cuma konferansının açış konuşmasını MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk yaptı. Selçuk Öztürk “son günlerde yaşadığımız olaylarla oluşan gündem iş dünyası tarafından kabul edilen, tasvip edilen bir gündem değildir. Türkiye zor bir süreçten geçti, sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde son günlerde yine terör vakaları arttı. Umarız ülkemiz bu tür olayları yaşamaz ve tabi dava kıskaçlarıyla uğraşmaz. Biz ülkemizin gerçek gündemine dönmesini bekliyoruz” dedi.
Daha sonra konferansa geçildi. Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz “Ak Parti Davası Sonrası Gündem” başlıklı bir konferans verdi. Emre Aköz kendisinin ülkemizin modernleşmesini takip eden bir yazar olduğunu ifade ederek, “Osmanlıdan sonra Türkiye hızlı bir modernleşme mücadelesine girmiştir. Bu Ankara’dan yönetilen ve biraz da zorla bir modernleşmedir. Ben bu döneme çağdaşlaşma adını veriyorum. Fakat 2. Dünya savaşı sonrası çok partili hayata geçildi ve Anadolu’dan, tabandan yeni ve geleneklerine bağlı bir modernleşme hareketi yaşanmaya başlanmıştır. Bu ülkemiz için en olumlu gelişmedir” dedi. Emre Aköz, “Cumhuriyet aydınına ben Rumeli Aydını diyorum. Bu aydınların esas kadrosu Balkanlardan gelen insanlardan oluşmuştur. Almanya ve Fransa’dan etkilendiler. Almanya’dan etkilenenler mühendis, Fransa’dan etkilenenler, yazar, diplomat oldular. Bu aydın tipinin uzantısı Ankara’da çağdaşlaşmacı elit kadro olarak devam ediyor. İstanbul’dan, medyadan, iş dünyasından ve eğitimli önemli bir kesimden destek alıyorlar. Bu kadro diğer insanlara karşı laiklik kavramını kullanıyor. Laiklik kavramını öyle bir tanımlıyorlar ki, değerlerini savunan insanlar -öteki- ilan ediliyor.
Bu kesim laikçilik yapmaktadır, laikliği bir din gibi algılayarak diğer insanlara baskı unsuru olarak kullanmaktadırlar” şeklinde konuştur.
İrtica kavramı ile belirli bir kesimin baskı altına alınmak istendiğini ifade eden yazar Emre Aköz, “Bir yerde bir yol açılıyor. Buraya bazı insanlar gelip akaryakıt istasyonu açıyor, burada zamanla bir lokanta açılıyor, bir de mescit yapıyorlar ve mescidin yanına bir de minare yapılıyor. İşte şimdi irtica oluyor. Serbest piyasaya kendi değerlerini kaybetmeden ve belirli bir siyasi görüşü destekleyerek adapte olan insanımıza irticacı diyorlar. İçi boş kavramlarla geleneklerine uygun bir şekilde yaşamaya çalışan insanlar baskı altında tutuluyor” dedi.
Kamuoyunda Ergenekon olarak ifade edilen Ümraniye davası ile ilgilide konuşan Emre Aköz hükümetin net bir şekilde bu davaya destek verdiğini ifade etti. Bu tür davaların siyasi destek olmadan yürütülemeyeceğini, onun için Ak Partinin kapatılmamasının umut verici olduğunu söyleyen Emre Aköz “Ergenekon ABD tarafından kurulmuştur ve beslenmiştir. Bu gün tasfiye ediliyor, aslında Avrupa’da kurulan bu tür örgütler çoktan tavsiye edilmişti. Bizim ülkemizde neden bu kadar beklenildi onu anlayamıyorum, aslında bunu anlamanın yolu ABD’yi anlamadan geçiyor” dedi.
Parti kapatma davası ile hükümetin sınırlandırıldığını ifade eden Emre Aköz “Güney doğu konusunda, ekonomi konusunda, AB ile ilişkiler konusunda Ak Partinin kapatılmamasının çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu dava, sonucu itibariyle hükümetin hareket alanı daraltılmıştır” dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com