Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya dün gece coştu
2008/08/09 14:34
Konya dün gece coştu


Konya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Mahalle Buluşmaları devam ediyor. Dün akşam Cumhuriyet Mahallesi Pazar yerinde düzenlenen programın konuğu Ayna Grubu oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek farklı bir noktaya gelen Konya’nın 100 bin kişilik yeni bir kent meydanına kavuşacağını söyledi. Ayna Grubu ile eğlenen vatandaşlar, programa konuk olarak katılan ve ülkelerinin oyunlarını sergileyen Güney Koreli öğrencileri de yoğun bir ilgiyle karşıladı.



Başkanlığı Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan Mahalle Buluşmaları devam ediyor. Dün akşam Cumhuriyet Mahallesi Pazar yerinde düzenlenen programın konuğu sevilen müzik grubu Ayna oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yanı sıra; Ak Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Ayşe Türkmenoğlu da katıldı.

İllüzyon gösterileri, ateş yutan adam, Hacivat – Karagöz ve yılan gösterilerinin sergilenmesiyle başlayan programda, söylenen bir tekerlemeyi en hızlı ve en güzel şekilde tekrar eden bir izleyiciye de bisiklet hediye edildi.

Ayna konseri öncesi sahneye, yaklaşık 1 haftadır Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Kültürü Etkileşim Programı’nın davetlisi olarak kalan Güney Koreli öğrenciler çıktı. Öğrencilerin sergiledikleri oyunlar vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Öğrencilerin gösterilerinin ardından sahneyi Ayna Grubu aldı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan grup, i birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

KONYA FARKLI BİR NOKTAYA GELİYOR

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, özel bir programda Konyalılarla bir araya gelmekten memnun olduğunu dile getirerek, Mahalle Buluşmaları’na katılan vatandaşlara ve programı düzenleyen yetkililere teşekkür etti. Konya’nın farklı bir noktaya geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, Eski Adliye binasının yıkımının tamamlanmasıyla Konya’nın yeni bir kent meydanına kavuşacağını açıkladı.

Ağustos ayı sonuna kadar sürecek olan ve 20:30’da başlayan Mahalle Buluşmaları programında bu akşam Ahmet Alıcı Huzur Bahçeleri’nde; yarın akşam da Adnan Demirci Karaaslan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda sahne alacak
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com