Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Öğrencinin masrafı 2 bin YTL
2008/08/23 13:58
Öğrencinin masrafı 2 bin YTL


Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir öğrencinin okul masraflarının 387 YTL ile 2 bin 213 YTL arasında değiştiğini bildirdi.

İsmail Koncuk, Eğitim-Sen'in bir öğrencinin okula başlama maliyetiyle ilgili yaptığı araştırmayı, Ulus'ta bir mağazada düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Koncuk, ana sınıfına başlayan bir öğrenci için 38, ilköğretim birinci sınıfa başlayacak bir öğrenci için 37, genel liseye başlayacak bir öğrenci için 40 ve meslek lisesine başlayacak bir öğrenci için de 36 ayrı kalemde masraf yapılması gerektiğini kaydetti.

Ana sınıfına başlayan bir öğrencinin okula ilk adımının maliyetinin 387 YTL 78 YKr ile bin 224 YTL 85 YKr arasında değiştiğini belirten Koncuk, çocuklarını ilköğretime yeni kayıt yaptıracak ailelerin de en az 489 YTL 58 YKr, en fazla bin 807 YTL 61 YKr harcama yapacaklarını söyledi.

Orta öğretim çağına gelmiş bir öğrencinin genel lisede ise masraflarının 613 YTL 78 YKr ile 2 bin 223 YTL 14 Ykr arasında olduğunu kaydeden Koncuk, meslek liselerinde ise 621 YTL 28 YKr ile 2 bin 213 YTL 88 YKr arasında değiştiğini bildirdi.

''İKİ ÖĞRENCİNİN MASRAFI 4 BİN YTL'YE ÇIKIYOR''

Koncuk, bir velinin biri ana sınıfı, diğeri ilköğretim olmak üzere iki çocuğunu okula gönderebilmek için 877 YTL 36 YKr ile 3 bin 32 YTL 46 YKr arasında masraf yapması gerektiğini, biri ilköğretim diğeri genel lisede olmak üzere iki çocuğunu okula gönderebilmek için de bin 103 YTL 36 YKr ile 4 bin 30 YTL 75 YKr arasında harcama yapacağını söyledi.

İsmail Koncuk, ailenin bir çocuğunu genel lisede, diğerini meslek lisesinde okutması halinde yapacağı masrafın bin 235 YTL 6 YKr ile 4 bin 437 YTL 2 YKr arasında değişeceğini söyledi.

1 Eylülden itibaren ilköğretim birinci sınıf, 8 Eylülden itibaren de ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin okula başlayacağını anımsatan Koncuk, yaptıkları araştırmadaki gider kalemlerine, eğitim-öğretim yılı süresince velilerden talep edilecek tebeşir, karne, kağıt gibi 30-40 kalemin dahil edilmediğini söyledi.

Koncuk, araştırma sonuçlarının velilerin ciddi sıkıntılar içinde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

TÜİK'in araştırmasına göre, açlık sınırının 255 YTL, yoksulluk sınırının da 660 YTL olduğunun duyurulduğunu ancak bu rakamların Türkiye gerçekleri ile uyuşmadığını savunan Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in tespitine göre ise açlık sınırının bin 12 YTL, yoksulluk sınırının da bin 323 YTL olduğunu belirtti. Koncuk, TÜİK ile Kamu-Sen'in hesaplamaları arasında 900 YTL'lik fark olduğunu dile getirdi.

Koncuk, ''Biz başta eğitim çalışanları olmak üzere, tüm kamu çalışanlarının dar ve sabit gelirlilerin ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Koncuk'un konuşmasının ardından, Murat ve Ebru Çelik adlı kardeşlere okul kıyafetleri giydirildi. Mağaza görevlisi bir öğrencinin gömlek, önlük, yaka gibi temel kıyafet ihtiyaçlarının ortalama 50 YTL dolayında tuttuğunu söyledi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com