Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

19 ülke içinde birinci oldu
2008/09/05 12:46
19 ülke içinde birinci oldu

Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun başarısı

Polonya Uluslar arası Zakopane Komitesi tarafından davet edildikleri ’40.Uluslararası Halk Dansları Yarışması’na Türkiye’yi temsilen katılan ve stilize dalda dünya birincisi seçilen Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Rektörlük Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Topluluk Sorumlusu Öğretim Elemanı Kadir Ersan Bilgin, Halkbank Konya Merkez Şube Müdürü Yusuf Demirel ve Halk Oyunları Topluluğundan öğrenciler katıldı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Üniversite’nin her yerden derece aldığını belirterek, Topluluğun başarısından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.
Bütün fakülte, yüksekokulların katıldıkları yarışma ve festivallerden derece almadan dönmediğini vurgulayan Okudan, “Ülkemizi, Konyamızı ve Üniversitemizi çok iyi temsil ettikleri için teşekkür ediyorum. Sınırlı kaynaklarla çok iyi işler başarmaya çalışıyoruz. Halk Oyunları Topluluğumuza sponsor olan Halkbank’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Maddi destekler arttıkça aldığımız derece ve başarıların sayısı da artacak.” Dedi.
Yarışmada 19 ülke yarıştı
22-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında Polonya’nın Zakopane kentinde düzenlenen 40. Uluslar Arası Halk Dansları Yarışması’na 19 ülkenin katıldığını, yarışmada stilize dalda son 10 yılın en yüksek puanını alarak Dünya birincisi olduklarını belirten Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Sorumlusu Öğretim Elemanı Kadir Ersan Bilgin, bugüne kadar 5 kıtadan 60 ülke ve 800’ün üzerinde topluluğun katıldığı yarışmada 43 kişilik dansçı, müzisyen ve antrenörden oluşan kafilesiyle büyük bir başarıya imza attıklarını ifade etti.
Ülkemizi ve Üniversitemizi Uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşadık diyen Bilgin, Konya ve Üniversite’ye yeni dereceler ve başarılar kazandırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Kültüre destek
Halkbank Konya Merkez Şube Müdürü Yusuf Demirel, sosyal sorumluluk ilkesi gereği kültür, sanat ve spora destek verdiklerini, bu desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı. Demirel, “Dünya birincisi seçilerek ülkesine dönen Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nu tebrik ederiz. Bu başarıdan gurur duyduk.” Diye konuştu. Konuşmalardan sonra Topluluk Sorumlusu Kadir Ersan Bilgin, Zakopane kentinin sembolü olan ve yarışmada ödül olarak sunulan ‘Altın Balta’yı Rektör Prof. Dr. Okudan’a takdim etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com