Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Eğitime 20 milyon YTL
2008/09/11 13:10
Eğitime 20 milyon YTL
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, eğitim için Konya’ya 20 trilyon para ayrıldığını söyledi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı için özel idare ve genel bütçeden Konya’ya 20 trilyon para ayrıldığını söyledi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle öğrencilere başarılar dileyen ve huzurlu bir yıl geçmesi temennisinde bulunan Kaçmaz, “İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Derslik ihtiyacı, okulların onarımları ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda arkadaşlarımız özverili çalışma sergiliyorlar. Bu yıl özel idare bütçesinden eğitim için ayrılan 12.500.15 Milyon YTL ile 113 adet derslik yapımına başladık. Bazı okullarımızın ek derslikleri tamamlanırken bir kısmının ise yapımı devam ediyor. Genel bütçeden gelen 7 Milyon YTL ile 49 adet derslik yapılıyor. Toplamda 20 Milyon YTL’ye varan kaynakla 162 dersliği Konya’mıza kazandıracağız” dedi. 31 İlçede toplam 9 bin 110 derslik bulunduğunu belirten Kaçmaz, konuşmasına şöyle devam etti.

“Gerek Özel İdare, gerekse genel bütçe imkânlarıyla yapılan 162 dersliğin tamamlanmasıyla birlikte ilimizdeki derslik sayısı 9 bin 272’e ulaşacak. Derslik sayılarının artmasıyla birlikte öğrencilerimiz 50 değil 30 kişilik sınıflarda eğitim görecek. Her geçen gün teknolojik imkanlara kavuşturulan ve başarı oranı artan eğitim sistemimiz sayesinde çocuklarımız yarınlara sağlıklı ve verimli bir şekilde yetişecek.”

Okul ve derslik yapımı için ayrılan ve ihalesi yapılan projelerin kırımlarından artan paraların en iyi şekilde değerlendirildiğini kaydeden Kaçmaz, “İhale kırımlarından artan paraları yine okullara harcıyoruz. Bu yıl 581.500 YTL’lik ihale kırımı 168 okulun onarımı için ayrıldı. Yine kırımlardan artan para ile 6 okul daha yapmak için çalışma başlattık. 33 tane okulun doğalgaz dönüşümünü tamamladık. 25 okulun sıvı yakıttan katı yakıta dönüşümünü sağladık. Bütün bu yapılanlar geleceğe yapılan yatırımlardır. 31 ilçemizde eğitim ile ilgili ciddi anlamda sıkıntımız mevcut değil. Bu sebeple eğitim alanında yapılan yatırımlara destek veren hayırseverlerimize, meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com