Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Ve maç bitti...
2008/09/13 23:31
Ve maç bitti...
Turkcell Süper Lig'in 3. hafta maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda konuk ettiği Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldı.

Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemleri ile takım kadroları şöyle:

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Bülent Yıldırım, Selçuk Kaya, Erhan Sönmez

Galatasaray: De Sanctis, Meira, Aydın, Hasan, Ayhan, Kewell, Nonda, Arda, Volkan, Servet, Ümit

Antalyaspor: Ömer, Zitouni, Korhan, Uğur, Ertuğrul, Dziewicki, Sedat, Yalçın, Ngwenya, Şenol, Djiemdua

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakika. Maça Galatasaray'ın vuruşuyla başlandı...

2. dakika. Uğur'un soldan kullandığı köşe vuruşunda Nonda ön direkte karşıladı topu...

6. dakika. G.Saray atağı sağ kanattan Aydın ile etkili gelişti. Ceza sahasına sokulan Aydın topu boş pozisyondaki Ümit Karan'a geçiremedi. Kaleci Ömer uzanarak topa sahip oldu.

9. dakika. G.Saray Kewell ile gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Hasan Şaş yerden pasını Kewell'a bıraktı. Bu futbolcu ceza sahası dışından yerden sert bir şut çıkarttı. Ömer'in uzandığı pozisyonda meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı.

GOL... 11. dakika. G.Saray golü Nonda ile buldu. Arda kaptığı topu sağdan bindiren Aydın'a bıraktı. Genç futbolcu süratle sıfıra inerek kale sahasına yerden ortasını yaptı. Nonda altıpas üzerinde bomboş pozisyonda ayak koyarak meşin yuvarlağı Kaleci Ömer'in üzerinden ağları havalandırdı.

G.Saray Nonda'nın golüyle Antalya karşısında skoru 1-0 yaptı.

12. dakika. Gol sevincini formasını çıkartarak yaşıyan Nonda sarı kart gördü.

16. dakika. G.Saray'da Hasan Şaş hava topu mücadelesinde Korhan'ın dirseğiyle yerde kaldı. Şaş'ın kaşı açıldı. Sarı-Kırmızılı futbolcunun tedavisi için oyun bir süre durdu.

Hakem bu pozisyonda Hasan Şaş'ın kaşını açan Antalyaspor'dan Korhan'a sarı kartını gösterdi.

20. dakika. Karşılaşmada G.Saray'ın 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Oyunun kontrolü Sarı-Kırmızılı ekipte.

21. dakika. Antalya atağı sağ kanattan Korhan ile gelişti. Bu futbolcu sıfıra inip ortasını yapmak istedi. Servet'in kapattığı köşede top son olarak Korhan'a çarparak auta çıktı.

22. dakika. Antalyaspor sol kanattan Uğur ile serbest vuruş kullandı. Arka direğe inen topu Yalçın kafa ile kale sahasına indirdi. Dziewicki ayak koyarak topu ağlara gönderdi. Yan hakem ilk pozisyonda Yalçın için ofsayt bayrağı kaldırınca bu top gol değeri kazanmadı.

24. dakika. G.Saray atağında ara pasına hareketlenen Kewell ceza sahasına gireceği sırada Şenol'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Sarı-Kırmızılı ekibe verirken Şenol bu pozisyonda sarı kart gördü.

25. dakika. Serbest vuruşu Kewell kullandı. Bu futbolcunun şutunda top üst direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

28. dakika. G.Saray atağında Hasan Şaş sağ kanattan ileri çıkarak ceza sahasına ortasını yaptı. Antalya savunmasında Dziewicki, Ümit Karan'dan önce topa kafayı vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

30. dakika. Antalyaspor, G.Saray kalesine Ngwenya ile etkili geldi. Bu futbolcu ceza sahasına topla sokulup uzaktan şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

31. dakika. G.Saray'da Kewell rakibine yaptığı kontrolsüz faul sonrası sarı kart gördü.

GOL... 33. dakika. Antalyaspor beraberlik golünü Ngwenya ile buldu. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Uğur kullandı. Bu futbolcunun harika ortasını Ngwenya kafa ile kaleci De Sanctis'in uzanamayacağı noktaya bıraktı.

Antalyaspor Ngwenya'nın golüyle Ali Sami Yen'de G.Saray karşısında skoru 1-1 yaptı.

35. dakika. Antalyaspor atağı sağ kanattan tehlikeli gelişti. Ceza sahasının çarprazında önü boş kalan Ertuğrul yerden sert vurdu. Köşeden ağlara gitmekte olan topu De Sanctis harika uzanarak 2 hamlede güçlükle kontrol etti.

35. dakika. Antalyaspor'da Dziewicki sarı kart gördü.

37. dakika. Antalyaspor'da Korhan yerini Vahap'a bıraktı.

38. dakika. G.Saray, Antalyaspor ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Frikik atışını Kewell kullandı. Bu futbolcunun sert şutu barajı geçti fakat Ayhan Akman'ın sırtına çarparak auta çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip adına şansız an.

39. dakika. Antalyaspor atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Uğur sıfıra inerek ön direğe ortasını yaptı. Ngwenya uygun durumda kafayı vuramadı. Top ters tarafa açılıp G.Saraylı oyuncularda kaldı.

40. dakika. Antalyaspor'da Yalçın sarı kart gördü.

42. dakika. Maçta tempo çok yükseldi. G.Saray 2. gol için ataklarını sıklaştırdı. Sağ kanattan gelişen atakta Arda arka direğe ortasını yaptı. Ömer'in boşa çıktığı pozisyonda Ümit Karan'dan önce savunma son anda kafayı dokunarak topu kornere çeldi.

43. dakika. Antalyaspor yan toplarda G.Saray kalesinde etkili oluyor. Bu dakikada sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Uğur topu arka direğe kesti. Yalçın dar açıdan yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

45. dakika. G.Saray üst üste gollük pozisyonlardan sonuç alamadı. Sağ kanattan Hasan Şaş'ın kullandığı köşe vuruşunda top ceza sahası içinde Arda'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunu Kaleci Ömer harika uzanarak iki hamlede kornere çeldi.

Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda bu kez Ümit Karan topla ceza sahası içinde topla buluşup şutunu attı. Ömer bir kez daha harika bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi.

Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika ilave etti.

Uzatmalarda G.Saray'ın gol için baskısı sonuç vermedi. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Antalyaspor başladı...

47. dakika. Antalyaspor atağında sağ kanattan süratle ileri çıkan Vahap savunmanın arkasına hareketlenen Ngwenya'ya ara pasını bıraktı. G.Saray savunmasının ofsayt beklediği pozisyonda Kaleci De Sanctis çıkarak rakibinin bir adım önünde topu kontrol etti.

48. dakika. Antalyaspor Ngwenya ile inanılmaz bir pozisyondan sonuç alamadı. Ali Zitouni'nin ara pasında savunmanın arkasına sarkan Ngwenya, Kaleci De Sanctis ile karşı karşıya kaldığı anda yerden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yan direğin dibinden auta çıktı. Konuk ekip adına şansız bir an.

50. dakika. Karşılaşmada 1-1'lik eşitlik sürüyor. G.Saray, rakip kalede gol aradığı anlarda hızlı gelişen Antalyaspor ataklarında kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşıyor.

54. dakika. G.Saray atağı sol kanattan tehlikeli gelişti. Kewell'in pasında çarprazda topla buluşan Nonda'ya Antalya savunması şut şansı tanımadı. Çarpraza açılan topun gelişine Volkan yerden sert vurdu. Kaleci Ömer üzerine gelen topa kapanarak sahip oldu.

57. dakika. G.Saray'da Aydın sarı kart gördü.

59. dakika. G.Saray'da Ümit Karan yerini Milan Baros'a bıraktı.

60. dakika. Karşılaşmada son yarım saatlik bölüme 1-1'lik eşitlikle girildi. G.Saray bu ana kadar 2. golü bulmak için Antalyaspor karşısında istediği baskıyı kuramadı.

62. dakika. G.Saray sağ kanattan etkili olabilecek bir noktadan Aydın'a yapılan faul sonrası serbest vuruş kazandı. Bu pozisyonda hakeme itiraz eden Antalyaspor'un kaptanı Uğur sarı kart gördü.

63. dakika. G.Saray'da atışı Kewell kullandı. Bu futbolcunun arka direğe kavisli kesmek istediği topa kimse dokunamadı. Meşin yuvarlak direkt auta çıktı.

65. dakika. G.Saray sol kanattan korner direğinin yakınından serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topu Antalya savunması çıkarttı. Sağ kanattan devam eden atakta Nonda ceza sahası içinde topla girdi. Savunma Nonda'ya vurdurmadı.

68. dakika. G.Saray'da Ayhan Akman rakibini arkasından çekince sarı kartı gördü.

69. dakika. G.Saray gol için baskısını artırdı. Sol kanattan Arda çizgiden hareketlenip pasını Milan Baros'a çıkarttı. Antalya savunmasında Yalçın son anda uzanarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

70. dakika. G.Saray Meira ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda top arka direğe sekti. Meira boş pozisyonda altıpas içinde topa ıska geçti.

71. dakika. G.Saray'da Ayhan yerini Lincoln'e bıraktı.

71. dakika. G.Saray atağı sol kanattan etkili gelişti. Nonda'nın sıfırdan ceza sahasına ortaladığı topa Milan Baros yükselip kafayı vurdu. Yalçın'ın rakibinin pozisyonunu bozduğu pozisyonda kafa vuruşu kötü olunca top yandan auta çıktı.

73. dakika. Lincoln, ceza sahası dışında topla buluştuğu anda yerden sert vurdu. Ömer sağına giden topa kapanarak sahip oldu.

75. dakika. G.Saray baskılı oynamasına rağmen Antalyaspor kalesinde istediği pozisyonları bu bölümlerde üretmekte güçlük çekiyor. Sağ kanattan Hasan Şaş ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmayı geçen topa arka direkte Arda yetişemedi.

77. dakika. Antalyaspor'da Ngwenya yerini Volkan Arslan'a bıraktı.


79. dakika. Antalyaspor'da Ertuğrul sarı kart gören isim oldu.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakikaya girildi. 1-1'lik eşitlik sürüyor. Antalyaspor kendi yarı sahasına çekilmiş durumda. G.Saray 2. gol için sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yükleniyor.

81. dakika. G.Saray atağı sol kanattan hızlı gelişti. Antalya savunmasını dengesiz yakalandığı pozisyonda topla ceza sahasına sokulan Aydın pas için uygun arkadaşları olmasına rağmen kaleyi denedi. Top üstten auta çıktı.

84. dakika. G.Saray 2. gol için bastırıyor. Sağ kanattan Arda topuk basıyla ceza sahası içinde Volkan'ı topla buluşturdu. Bu futbolcunun yerden ortasına Milan Baros vuramadı. Devam eden atakta Mehmet Topal ceza sahası dışında yerden sert vurdu. Kaleci Ömer kapanarak topa sahip oldu.

85. dakika. Antalyaspor Kalecisi üst üste kurtarışlarla kalesinde adeta devleşti. G.Saray'da savunmadan ileri çıkan Meira uzaktan sert vurdu. Yerden giden topa Milan Baros ayak koydu. Yön değiştiren topu Ömer ayaklarıyla kornere çeldi.

Aynı dakika içinde kullanılan köşe vuruşunda Milan Baros yakın mesafeden yükselip kafayı vurdu. Ömer harika bir refleks ile topu kornere tokatladı.

86. dakika. G.Saray bu kez gole Arda'yla çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Aydın yerden pasını çıkarttı. Arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Arda köşeye vuruşunu yaptı. Savunmada Uğur topu gol çizgisinden çıkarttı.

90. dakika. Antalyaspor gole Djiemdua ile çok yaklaştı. G.Saray savunmasının az adamla yakalandığı anda kaleci ile karşı karşıya kalan Djiemdua'nın plase vuruşunu De Sanctis uzanarak çıkarttı.

Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

90+1. dakika. Antalyaspor'da topu oyuna geç sokan Kaleci Ömer sarı kart gördü.

90+2. dakika. Antalyaspor'da Yalçın 2. sarı kartı görüp kırmızı ile oyun dışındakaldı. Antalyaspor 10 kişi kaldı.

90+3. dakika. G.Saray sağ kanattan Lincoln ile serbest vuruş kullandı. Savunmadan ile çıkan Meira yükselip kafayı vurdu. Top üsttena auta çıktı.

90+4. dakika. Antalya'da Ertuğrul yerini Recep Yıldız'a bıraktı.

Uzatmalarda G.Saray'ın gol için baskısı sonuç vermedi. Antalyaspor, Kalecisi Ömer'in müthiş performansı ile zorlu Ali Sami Yen deplasmanından 1-1'lik sonuçlak 1 puan çıkartmayı başardı.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com