Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Anlayana sivrisinek saz
2008/09/15 12:21
Anlayana sivrisinek saz
'Anlattıklarım bana göre utanması olanlar için yeter de artar bile. Ama ar damarınız bu kadar çatladıysa ne yapayım?' dedi.

Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu hakkında yaptığı açıklamaları 'Bu kadar mıydı' şeklinde değerlendirenlere seslenerek, 'Anlattıklarım bana göre utanması olanlar için yeter de artar bile. Ama ar damarınız bu kadar çatladıysa ne yapayım?' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan'ın kendisini canlı yayına davet etmesine sert tepki göstererek, “İnsan hiç mi yerini, sınırını bilmez?” dedi. Partisinin Şişli İlçe Teşkilatı'nın kongresinde konuşan Erdoğan, önceki gün Aydın Doğan'a ve medyasına cevap verdiğini hatırlatarak, “Doğan da akşam yine alelacele, onun biliyorsunuz ücretli kalemşorları var, hemen onlara bir şeyler hazırlatmış. Diyor ki; 'Biz Baykal'ın mal varlığını tam açıklamadığını 2 yıl önce haber yaptık'. 'Yok hayır. Siz bu konuların üstüne gitmediniz. Başka gazeteler gitti, biz gittik, siz mahcup bir şekilde utanma belasına, kerhen bu yayınların siyasetteki yansımalarını şöyle bir yazıp geçtiniz'. Sorarlarsa 'Biz de yazmıştık' demek için” diye konuştu.
ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ

Doğan'ın 'canlı yayında tartışalım' açıklamasına sert tepki gösteren Erdoğan, “Ne o, gazetelerine tiraj mı istiyorsun yoksa? Ne o, televizyonuna yoksa reyting mi sağlamak istiyorsun? İnsan hiç mi yerini, sınırını bilmez? Bugün Aydın Doğan'ın bazı yazarları da dün söylediklerimi az bulmuş. 'Bu kadar mıydı?' diye yazıyorlar. İnsaf. Dün anlattıklarım bana göre utanması, sıkılması olanlar için yeter de artar bile. Ar damarınız bu kadar çatladıysa ben size ne yapayım? Ne söylesem fayda etmez bili-yorum. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az' şeklinde konuştu.

Konuşmasında kaçak kağıt konusuna da değinen Erdoğan, “SPK, vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketleri üzerinden kağıt alımı yaparak borsada küçük ortaklarınızı zarara uğrattığınız iddiasını inceliyor mu, incelemiyor mu? SPK 'İnceliyoruz' diyor. Siz ne diyorsunuz?” dedi.

HAKARETSİZ ELEŞTİRİYE EVET

Başbakan Erdoğan “Aydın Bey sağ olsun, 'Yanlış yapan cezasını çekmeli' dediğim için de beni takdir etmiş. Diyorum ki; bakınız şimdi git aç geçen pazar günü yaptığım konuşmayı, bak bakalım orada da aynı şeyleri söylemiş miyim söylememiş miyim? Bu sözlerimi 5 gazeten, 3 televizyonun geçen hafta niye haber yapmamışlar” diye sordu.

İftiralara karşılık vermemenin mümkün olmadığını kaydeden Erdoğan, “Hakarete varmayan, namus ve şerefe iftira atmayan her eleştirinin başımız üstünde yeri var diyorum. Ama insan şerefi için yaşar, iftiraya 'eyvallah' diyemeyiz” dedi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael G. Mullen'i kabul etti. 1 saat 10 dakika süren Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki görüşmeye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da katıldı.


Nerede cevap hakkı

Erdoğan, Doğan'ın açıklamasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in cevaplarını yayınladıklarını ifade ettiğini de dile getirerek, “Ayıptır. Asım Bey Aydın Beyi aradı. Yarım saat civarında konuştular. 'Ben bu kadarını bilmiyordum' diye cevap verdi. Peki bunlar gazetelerinizde yayınlandı mı? Düzeltme sözü verildi ve dün Milliyet gazetesi Asım Güzelbey'i yine yalancılıkla suçladı. Hani nerede cevap hakkının yayınlanması” dedi


SPK'ya baskı iddiasını ispatlamayan şerefsizdir

“Ben buradan özellikle CHP'ye de sesleniyorum” diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:”Bak SPK başkanına benim bu konularla ilgili verilmiş hiçbir talimatım yoktur. Bunu ispat edemeyen alçaktır, şerefsizdir. Bu kadar açık söylüyorum. Tayyip Erdoğan'ı bu tezgahların içerisinde göremezsiniz, sokamazsınız ve Baykal aynaya baksın ondan sonra konuşsun. Biz bunları soruyoruz ya şimdi tekrar şıracı bozacı tezgahını çalıştırmaya başladılar. Kalkıyor benim genel başkan yardımcıma laf atıyor. Yok eroin, esrar kaçakçılığına bulaştırıyor. Bak o da dündü. O da dün açıklamasını yaptı. Bizim bu işlerle yakından uzaktan alakamız olmadığını kendisiyle alakalı söyledi. 'Bunu ispat edemeyen alçaktır' dedi, 'şerefsizdir' dedi, 'müfteridir' dedi. SPK özerk bir kurumdur. Ne biz işlerine karışırız, inanıyorum ne de onlar başkalarının şantaj ve tehditlerine boyun eğerler.”


Gemi inşasında dünya devleri arasındayız

Tuzla'da Sedef Tersanesi'nde üretilen “M/V İbrahim Dede” adlı konteyner gemisinin denize indirilmesi törenine katılan Başbakan Erdoğan, Tuzla Tersanesi'nde 2002 yılında 5 bin kişi çalışırken, bugün 35 bine ulaştığını, hızlı büyümenin iş kazalarındaki artışı da beraberinde getirdiğini kaydederek, “Bu sorunu çözmek yolunda önemli adımlar atıldı. Eksikler, hatalar vardır, doğrudur ama bunları beraber düzeltmenin gayreti içinde olacağız' dedi. Gemi üretim sektörü hakkında da bilgi veren Erdoğan, dünyada son 3 yılda yeni gemi siparişlerinde yüzde 100'lük bir artış yaşanırken, ülkemizde Türkiye'de 400'lük bir büyümenin gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye yeni gemi siparişlerinde Çin, Güney Kore, Japonya ve Vietnam'ın arkasından 5. sıraya yerleşti. Gemi inşasında ise Türkiye, İtalya ve ABD-Kanada ikilisinin ardından 3. sırada bulunuyor” diye konuştu.






Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com