Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Çilek üreticisine 2,5 milyon YTL
2008/09/17 12:11
Çilek üreticisine 2,5 milyon YTL



Konya İl Özel İdaresi, Köylerin gelir seviyelerini artırmak ve köyden kente göçü önlemek amacıyla başlattığı organik tarım, her geçen gün kapsamlı olarak ilçelere yayılmaya devam ediyor.

11 ilçede devam eden organik çilek üretimi köylülerin gelir seviyesini ciddi anlamda artırdı. Bu yıl İl Özel İdaresi'nin desteği ile organik tarım yapmaya başlayan çiftçiler, çilek hasadından 2,5 milyon YTL gelir elde etmeyi hedefliyor.

Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, kurum olarak çiftçilerin organik tarıma geçmeleri için her türlü desteği verdiklerini belirterek, 2008 yılı içinde çiftçilere kiraz, asma ve çilek fidesi dağıttıklarını söyledi. 11 ilçede 405 çiftçiye 1 milyon 700 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldığını belirten Kaçmaz, ''Çiftçilerimiz 405 dekar alanda çilek fidelerinin ekimini gerçekleştirdi. Dekara en az 4 ton ürün alınacak. Konya genelinde çiftçilerimizin 2,5 Milyon YTL gelir elde etmesini bekliyoruz.'' dedi. Üretilen organik çileklerin yurt içi ve yurt dışına da pazarlandığını belirten Kaçmaz, ''Çiftçilerimiz halen İngiltere, Ukrayna ve Romanya'ya organik sertifikalı çilek ihracatı yapıyor. '' diye konuştu. Özel İdare tarafından çiftçilere organik tarım ile ilgili her türlü eğitimin verildiğine dikkat çeken Kaçmaz, ''Çiftçilerimize çilek fideleri dağıtılırken tarla içi damlama sulama sistemleri şart koşulmaktadır. Mahsulün sulanması damlama sulama sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Böylece çiftçilerin modern sulama sistemleri ile de tanışması sağlanmıştır. Damla sulama tekniği ile artan çilek üretimi bugün Konya ve diğer illerimizde satışa sunuluyor. Hormonlu çileklerden şikayet eden halkımız organik çileğe akın ediyor. Hedefimiz bütün ilçelerimizde organik tarımı yaygınlaştırmak. Bunu sadece çilekli sınırlı tutmuyoruz. Önümüzdeki yıllarda elma, kiraz ve benzeri meyvelerle desteklemek istiyoruz'' dedi. Kaçmaz, ayrıca organik tarıma teşvik için çiftçilere 11 bin 55 adet kiraz fidanı ve 28 bin adet de asma çubuğu dağıtıldığını sözlerine ekledi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com