Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Pancar alım kampanyası başladı
2008/09/19 15:11
Pancar alım kampanyası başladı

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası'nda üretilen şeker pancarı Konya Şeker A.Ş. tarafından işlenmek için alınmaya başlandı.
55. Pancar Alım kampanyası nedeniyle Konya Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşan Konya Şeker A.Ş. Genel Müdürü Yakup Hezer, işlenecek pancarla elde edilecek 466 bin ton kristal şekerin Türkiye'nin tüketiminin yüzde 25'ini karşılayacağını söyledi. 267 köyde 590 bin 605 dekar alanda ekim yapıldığını ve kampanya süresince 32 kantarda 3 milyon 600 bin ton pancar alınacağını kaydeden Genel Müdür Yakup Hezer, ''Alınacak pancarın 200 milyon tonu Çumra Şeker'de geri kalanı ise Konya Şeker Fabrikası'nda
işlenecek. Pancar bedeli olarak üreticilerimize 400 milyon YTL ödeme yapılması planlanıyor. 22 Eylül itibariyle her iki fabrikamızda işlenecek pancardan 466 bin ton kristal şeker üretimi yapılacak. Bu da Türkiye'nin kristal şeker ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayacak. İhtiyaca ve piyasa koşullarına göre, şerbet veya melastan 40 ila 50 bin ton arasında bioetanol üretilecektir. Pancar alım kampanyası tahminen 145 gün devam edecek'' dedi.
Konuşmaların ardından Genel Müdür Yakup Hezer ile Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Doğan Uysal ve Yavuz Kayhan, fabrikaya pancar getiren ilk 3 üreticiye çeşitli hediyeler verdi. Yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından fabrikaya ilk getirilen pancarın tartılacağı kantar önünde kurdele kesilerek alımlara başlandı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com