Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Selçuklu, Cumhurbaşkanlığı sitesinde
2008/09/21 16:26
Selçuklu, Cumhurbaşkanlığı sitesinde


Anadolu Selçuklu şehirlerinin tarihi ve kültürel mirasın tanıtılması ve korunması amacıyla CumhurbaşkanI Sayın Abdullah Gül himayesinde; Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenecek “Anadolu Selçuklu Şehirleri ve Uygarlığı” konulu sempozyum büyük ilgi görüyor.

Web sayfası Cumhurbaşkanlığı resmi sitesine konuldu…
Cumhurabaşkanlığı tarafından da özel bir önemle desteklenen sempozyum 7-8 Ekim tarihlerinde Rixos Otel’de düzenlenecek. Sempozyum ile ilgili dokümanlara ve programlara ulaşım için hazırlanan www.selcuklusempozyumu.org adresinden yayın yapan web sayfası da Cumhurbaşkanlığı resmi web sayfası www.tccb.gov.tr adresinden link verildi. Cumhurbaşkanlığı web sayfasında uluslararası projelerle birlikte yayınlanan “Anadolu Selçuklu Şehirleri ve Uygarlığı” sempozyumu tanıtımı, yapılan çalışmaya verilen değerin büyüklüğü olarak yorumlanıyor.

Sempozyumun web sayfasına ziyaretler de her geçen gün artıyor. Temmuz ayında yayına başlayan sayfayı açıldığı ay 920, Ağustos ayında 1089 kişi ziyaret etti. Sempozyumun web sayfasını Eylül ayı yarısına kadar ziyaret edenlerin sayısı ise 1520 ye ulaştı.

Dünya’nın her yerinden ziyaretçi var…
İnternet sayfasına en fazla erişim Türkiye’den olurken ülkemizi sırasıyla, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Rusya ve Polonya gibi ülkeler takip ediyor. Sempozyumla ilgili bilgilerin paylaşıldığı web sitesi dünyada lider arama motoru olan Google’da da kısa sürede kendine yer buldu. Google’da sempozyum ve tarihi eserlerle ilgili aramalarda www.selcuklusempozyumu.org adresini ilk sıralarda internet kullanıcılarına sunuyor.

Sınırları içerisinde Selçuklu Eseri bulunan 49 vilayette ve Üniversitelerde de sempozyum merakla takip ediliyor. Sempozyuma dinleyici olarak katılmak için her gün çok sayıda bilim adamı, tarihçi, mimar ve inşaat mühendisi ile şehir plancısı internet sitesinden kayıt yaptırıyor. Sempozyuma meslek odaları ve STK’ları da büyük önem veriyor. Türkiye’de 49 il Valisi ve 110 Belediye Başkanı da sempozyuma katılması için Konya’ya davet edildi.

Sempozyum programı belli oldu…
Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumun programı da belli oldu. 7 Ekim’de saat 08.30’dan itibaren kayıtlar alınacak ve saat 10.00’da resmi açılış töreni düzenlenecek. İlk gün 23 bilim adamı ve belediye başkanı sunum yapacak. İlk gün akşamında davetlilere Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Zazadin Han’da akşam yemeği ile birlikte Sanatçı Ayşe Emsal Çevik’in solist olarak katılacağı Türkülerle Türk Dünyası konseri verilecek.

Sempozyumun ikinci gününde ise ilk oturum saat 09.30 da başlayacak. İkinci günde de 21bilimadamı ve belediye başkanı tebliğ sunacak, soruları yanıtlayacak ve değerlendirme yapacaklar. İkinci günde ayrıca konuklara Konya’nın tarihi eserleri ve Sille gezdirilecek.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com