Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Karatay’da yeni konut hamlesi
2008/09/24 13:02
Karatay’da yeni konut hamlesi
Karatay Belediyesi Hacı Sadık mahallesinde 288 dairelik 13. toplu konut hamlesini başlatıyor.

Halkın konut ihtiyacını karşılamak, özel teşebbüslerin kooperatif çalışmalarını teşvik etmek, ilçemizin eski, tehlike arz eden yapılardan kurtularak imar planına göre yapılaşmasını sağlamak amacı ile toplu konut hamlelerini devam ettiren Karatay Belediyesi Hacı Sadık mahallesinde 288 dairelik 13’ ncü toplu konut hamlesini başlatıyor.

Konuyla ilgili olarak Karatay Belediyesi Hizmet Binası toplantı salonunda 13. Toplu Konut hamlesi olan Akçaşehir konutlarının tanıtımını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye öncülüğünde 12 değişik yerde toplu konut hamleleri uygulandığını, 2008 yılı içerisinde ise tamamlanan blokların anahtar teslimi yapılarak yaklaşık 1500 üyenin ev sahibi olduğunu söyledi. Toplu konut hamlelerini hayata geçirmeye bu yılda devam ettiklerini vurgulayan Başkan Hançerli, 2008 yılı sonuna kadar kurulacak toplu konut sayısını 17'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yeni kurulacak olan Akçaşehir konutlarının Hacısadık mahallesinde 42 bin m2 lik arsa üzerine 2 ayrı adada ve 12 bloktan oluşacağını belirten Hançerli, her bloğun 6 katlı ve 135 m2 lik dairelerden ibaret olduğunu özel güvenlik sistemli, asansörlü, kaloriferli, doğalgazlı ve dış cephe montalama şeklinde teknik olarak imkanlar neyi el verdiyse en son teknolojinin uygulanacağını ifade etti. 288 daireden oluşan Akçaşehir toplu konutlarına 189 adet üye alınacağını söyleyen Başkan Hançerli, üye kayıtlarına Ramazan bayramının ardından 6 - 10 Ekim tarihleri arasında başlanacağını belirtti. Hançerli başvurularda ön kayıt olarak 250 YTL alınacağını noter huzurunda çekilen kuranın ardından asil üyeliğe hak kazananlardan ise peşinat olarak 5 bin YTL ve aidat olarak ise 5 yüz YTL alınacağını ifade etti. Hançerli ön kayıtlarda 189 kişiden fazla başvuru yapıldığı takdirde 13 Ekim Pazartesi günü Belediye Hizmet Binasında noter huzurunda çekilecek kura sonucu kesin kayıtlara hak kazanan üyelerin belirleneceğini, ardından kesin kayıtların yapılacağını vurguladı.
Karatay Belediyesi öncülüğünde 12 değişik yerde kurulan toplam 5476 dairelik toplu konutların hızlı bir şekilde yükseldiğini ifade eden Başkan Hançerli, yeni projelerle devam edecek olan konutları şöyle sıraladı, Akçaşehir 288 daire, Karakulak mahallesinde 512 daire, Sarnıç 1'de 444 daire, Saraçoğlu mahallesinde dar gelirlilere yönelik 600 daire, Şeyhulema Recepağa mahallesinde 1032 daire ve Gazi Osman Paşa mahallesinde 816 daire yapılacağını söyledi. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek toplu konut projeleri ile toplam 9168 konuta ulaştıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 10 bin konut hedefine adım adım yaklaştıklarını belirtti. Başkan Hançerli son olarak açıklamasında 6 – 10 Ekim tarihleri arasında ön kayıtlarına başlanacak Akçaşehir kontlarının Karatay'a hayırlı olmasını dileyerek, ''Hemşehrilerimin yaklaşan Ramazan bayramını tebrik ederim'' dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com