Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Ergenekon İran'a uzandı
2008/09/27 10:04
Ergenekon İran'a uzandı

Eski Organize Suçlar Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan'ın yok ettiği ileri sürülen Tuncay Güney'e ait 2 çuvaldaki belgelerden 'Asker Simko cinayeti' dosyasını y ele geçirdi. Dosyaya göre, Türkiye ile İran arasında diplomatik krize neden olan ve 14 Ocak 1995'te öldürülen 2 İran'lı ajanı Ergenekon örgütü ortadan kaldırdı.
İddialara göre, İran'ın JİTEM'i olarak bilinen MOD örgütüne bağlı çalışan ve Ergenekon örgütüyle birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen İranlı ajanlar Asker Simko ve Zeya Nazım'ın ortadan kaldırılma süreci şöyle işledi:

MOD VE JİTEM'İN EROİN KARDEŞLİĞİ

Ergenekon örgütü, İran'ın 'derin devleti' olarak bilinen MOD örgütüyle birlikte büyük çaplı uyuşturucu ticareti yapıyordu. MOD, tıpkı Türkiye'deki Jandarma bünyesinde kurulan gayri resmi JİTEM gibi bir istihbarat örgütüydü. Tüm elemanları resmi kimlik taşıyordu. JİTEM'in içinde, Ergenekon örgütüne mensup bazı kişiler, Afganistan'dan Avrupa ve Amerika'ya ihraç edilen eroinin sevkiyatını, MOD örgütüyle birlikte yapıyordu. JİTEM ve MOD'un kirli ittifakını ise İranlı Asker Simko ve Zeya Nazım adlı ajanlar sağlıyordu. Çok iyi Türkçe konuşan Simko ve Nazım İstanbulm Florya ve Kurtköy'de uyuşturucudan kazandıkları paralarla aldıkları villalarda yaşıyorlardı.

VAN'DAKİ KAMP İTTİFAKI BOZDU

1990'lı yıllarda, Türkiye ile İran'daki rejim aleyhtarı bazı oluşumlar nedeniyle iki ülke arasında gerginlikler yaşandı. İddiaya göre Jitem, İran sınırındaki Van'da, devrim karşıtı 'Halkın Mücahitleri Örgütü' için bir kamp kurdu. Eskiden jandarmaya ait olan kampta çok sayıda rejim muhalifi eğitilerek İran'a gönderildi. İran yönetimi resmi kanallardan bu kampın kapatılmasını sağlayamayınca, el laktından PKK'ya destek vermeye başladı. Tahran, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan liderliğindeki bin 500 PKK'lıyı örgütten kopararak İran'da bir kamp açtı.

ERSEVER GİBİ ÖLDÜRÜLDÜLER

Bu dönemde, yıllardır uyuşturucu ticareti konusunda ortaklık yapan Jitem ile MOD örgütünün arası açıldı. 1995 yılının Ocak ayında, MOD örgütü adına uyuşturucu sevkiyatını organize eden Asker Simko ve Zeya Nazım, Cem Ersever'in JİTEM'e kazandırdığı itirafçı İbrahim Babat ve adamları tarafından kaçırıldı. İki ajan Veli Küçük'ün alay komutanı olarak görev yaptığı Kocaeli'nde sorgulandıktan sonra ortadan kayboldu. Ajanların cesedi Ankara'daki Başbakanlık Poligonu'nda bulundu. Aynı yerde iki yıl önce de JİTEM'in kurucularından Binbaşı Cem Ersever öldürülmüştü.


PKK yaptı bilgisi manipülasyon


MİT Kontrterör Dairesi Eski Başkanı Mehmet Eymür'ün sahibi olduğu 'atin.org' adlı internet sitesinde, Asker Simko ve Zeya Nazım'ın PKK'nın silahlı kanadı ARGK'nın metropol timleri tarafından öldürüldüğü iddiasına yer verildi. İddiaya göre,14 Ocak 1995 günü üzerinde polis kıyafeti bulunan kişiler tarafından kaçırılan ve daha sonra öldükleri anlaşılan Asker Simko ve Zeya Nazım, uyuşturucu ticaretiYLE PKK'ya destek verdikleri iddia edilen Kürt işadamlarının listesini JİTEM'e vermişti. Bu işadamları teker teker öldürülmüştü.

Yeni Şafak'ın ele geçirdiği kayıp Ergenekon çuvalından çıkan İranlı ajanların öldürülmesiyle ilgili dosyadaki hikaye, yılardır basında yer alan bu resmi senaryoyu yalanlıyor. Bu senaryonun, Ergenekon örgütü tarafından, hedef saptırılarak manipülasyon yapılması sonucu ortaya çıktığı iddia ediliyor. Ergenekon iddianamesi ve ek klasörlerindeki belgelerde, örgütün, kirli işlerinin üzerini örtmek için bir çok eylemini maniple ettiği ve başka grupların üzerine attığına yer verilmişti. Örgütte özellikle Doğu Perinçek ve Aydınlık dergisinin manipülasyon için kullanıldığı ileri sürülüyor.
(Yeni Şafak)
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com