Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konyaspor kaybetti
2008/09/28 21:26
Konyaspor kaybetti
Konyaspor Galatasaray'a tartışmalı gollerle boyun eğdi

Turkcell Süper Lig mücadelesinde Galatasaray ile Konyaspor ilk yarıyı 1-1 berabere tamamladı.

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım, Neşet Merdin, Gökhan Memişoğlu

Galatasaray: De Sanctis, Hasan, Meira, Servet, Hakan, Arda, Mehmet Güven, Ayhan, Kewell, Lincoln, Baros

Konyaspor: Jefferson, Cihan, Şener, Mihajlov, Ömer, Erhan, Kaue, Zafer, Mehmet, Fahri, Veysel

Goller: Dk. 8 Baros (Galatasaray), Dk. 11 Erhan (Konyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Konyaspor başladı... İki takıma da başarılar...

3. dakika. Ali Sami Yen'de Ultraaslan'ın kurucusu Alparslan Dikmen'in hayatını kaybetmesi sebebiyle derin bir sessizlik var. Stat tamamen dolu olmasına rağmen maç sanki seyircisiz oynanıyorcasına sessizlik var.

4. dakika. G.Saray seyircisi 3 dakikalık derin sessizliğini bu anda bitirdi. Takımlarına destek için tezahüratlar başladı.

Bu dakikada G.Saray gole Milan Baros ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Arda'nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Baros, Kaleci Jefforson ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş denedi. Kısa düşen topu tamamlamak isteyen Baros, topu çıkartmaya çalışan Şener'e faul yaptı. Sarı-Kırmızılı ekip mutlak bir pozisyondan sonuç alamadı.

7. dakika. Konyaspor atağı Erhan Albayrak ile etkili gelişti. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Erhan, arka direkte pas bekleyen Cihan'a ortasını yaptı. Meşin yuvarlak kalenin arkasına düştü.

GOL... 8. dakika. G.Saray golü Milan Baros ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Arda sol kanatta ters bir top çıkarttı. Konya savunmasının uzaklaştıramadığı topu konrol eden Milan Baros, ceza sahasına girmeden sert vurdu. Meşin yuvarlak 90 tabir edilen noktaya çarparak ağlara takıldı. Kaleci Jefferson bu pozisyonda sadece topun ağlara gidişini izlemekle yetindi.

G.Saray Milan Baros'un golüyle Konya karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

GOL... 11. dakika. Konyaspor beraberlik golüne Erhan Albayrak ile buldu. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Fahri kullandı. Bu futbolcunun yerden ceza sahasının önüne doğru oynadığı topun gelişine Erhan Albayrak sert vurdu. G.Saray savunmasının inanılmaz hatasında top Kaleci De Sanctis'in bakışları arasında köşeden ağlara takıldı.

Konyaspor Erhan Albayrak'la Ali Sami Yen'de skoru 1-1 yaptı.

15. dakika. Maç karşılıklı gollerle hızlı başladı. Sarı-Kırmızılı ekip konuk ekip Konyaspor önünde henüz kontrolü eline alabilmiş değil. Başabaş bir mücadele yaşanıyor.

16. dakika. G.Saray sol kanattan ayağa iyi paslarla Konyaspor ceza sahasına sokuldu. Kewell'ın pasında hareketlenen Lincoln'ün önündeki topu son anda Cihan kademeye girerek kalecisine kazandı. Jefferson topu gelişi güzel bir vuruşla uzaklaştırdı.

18. dakika. Konyaspor sol kanattan Da Silva ile rakip kaleye sokuldu. Bu futbolcunun arka direğe kestiği orta Cihan'ı aşıp kaleci De Sanctis'in ellerinde kaldı.

20. dakika. G.Saray rakip kaleye sol kanattan etkili indi. Hakan Balta'nın ceza sahasına kestiği ortayı Milan Baros göğsüyle Lincoln'e indirdiği anda yan hakemin ofsayt bayrağı etkili bir atağı kesti.

22. dakika. Arda sağ kanattan atağı geliştiren isim oldu. Bu futbolcunun pasını Lincoln ceza sahası önünde tek dokunuşla Hakan Balta'ya bıraktı. Hakan Balta, sol çarprazda topun gelişine sert vurdu. Konya savunması ayak koyarak bu şutun kaleye yönelmesine izin vermedi.

25. dakika. G.Saray sol kanattan Milan Baros ile rakip kaleye indi. Bu futbolcunun ayağından seken topu Lincoln kontrol ederek atağı devam ettirdi... Konya savunmasının iyi kapandığı pozisyonda Ayhan, Lincoln'den aldığı pası ters kanattan bindiren Hasan Şaş'a gördü. Bu futbolcunun ceza sahasına kestiği topa yükselen Arda rakibine faul yaptı.

27. dakika. G.Saray bir kez daha sol kanattan rakip kaleye etkili indi. Ceza sahasına sokulan Milan Baros, kalabalık savunma arasında geriye döndü. Hakan Balta çarprazdan kaleye pralel sert bir top kesti. Kimsenin müdahale edemediği pozisyonda meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

31. dakika. Arda'nın ara pasında savunmanın arkasına hareketlenen Milan Baros, sol kanattan kale sahasına pralel bir top kesti. Ters kanatta Erhan Albayrak son anda Ayhan'ın önünde ayak koyarak topu kornere çeldi.

33. dakika. Konyaspor Erhan Albayrak ile G.Saray kalesinde etkili oldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Erhan yerden sert vurdu. De Sanctis köşeyi iyi kapatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

36. dakika. G.Saray kalesi büyük bir tehlike atlattı. Sol kanattan Fahri'nin kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde iyi yükselen Cihan topu ıska geçti. Konya mutlak bir pozisyondan sonuç alamadı.

37. dakika. Bu kez gole yaklaşan taraf G.Saray oldu. Sağ kanattan Hasan Şaş'ın kale sahasına kestiği etkili ortayı ön direkte Baros arka direkte de Kewell ayak koyarak ağlara bırakamadı.

40. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son 5 dakika. 1-1'lik eşitlik devam ediyor.

42. dakika. Hasan Şaş'ın pasında Arda sağdan içeri giriyor ama topu kontrol edemedi ve top auta gitti...

45. dakika. Maçtan ilk yarı için normal süre tamamlandı. G.Saray atağı sağ kanattan etkili gelişti. Mehmet Güven'in ceza sahasına kestiği topa Jefferson hatalı çıktı. Savunmanın çıkartığı topu Hakan Balta ceza sahasının önünden boş kaleye göndermek istedi. Kısa düşen topu Arda tamamlamak istedi. Meşin yuvarlak boş kale yerine üst ağlara takıldı.

Hakem ilk yarıya 2 dakika ilave etti. Artık uzatmalar oynanıyor.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Sami Yen'deki maçın ilk 45 dakikası 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

G.Saray'da 2. yarıda Mehmet Güven yerini Volkan Yaman'a bıraktı.

2. yarıya G.Saray başladı...

46. dakika. G.Saray rakip kaleye etkili indi. Kewell'ın pasında Arda ceza sahasına sokulan Milan Baros'u topla buluşturdu. Bu futbolcu soldan bomboş gelen Lincoln'e pasını aktaramadı. Konya savunması ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

49. dakika. G.Saray sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Lincoln ile kullandı. Kale sahasına inen topu Konya savunması kafayla karşıladı.

GOL... 51. dakika. G.Saray 2. golü Lincoln ile buldu. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topa Milan Baros yükseldi. Savunmadan seken meşin yuvarlağı arka direkte Lincoln şık bir kafa vuruşuyla ağlara bıraktı.

G.Saray Lincoln'ün golüyle Konyaspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

54. dakika. Konyaspor rakip ceza sahası önünde Fahri ile serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun sert şutu üstten auta çıktı.

55. dakika. Golden sonra maçta tempo bir anda yükseldi. Konyaspor sol kanattan Cihan ile rakip kaleye sokuldu. Bu futbolcu sıfıra kadar inip arka direğe ortasını yaptı. Konya'dan kimsenin olmadığı noktada De Sanctis çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

GOL... 62. dakika. G.Saray 3. golü Milan Baros ile buldu. Sarı-Kırmızılı ekipte Lincoln yarı sahasında rakip savunmanın arkasına harika bir pas çıkarttı. Baros süratle hareketlenip topla ceza sahasına girip Kaleci Jefferson'un altından meşin yuvarlağı ağlara bıraktı.

G.Saray Milan Baros'un şık golüyle Konyaspor karşısında skoru 3-1 yaptı.

64. dakika. Konyaspor 2 golüne Erhan Albayrak ile çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Erhan uzaktan çok sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direkte patladı.

65. dakika. Konya'da Zafer yerini Mustafa Er'e bıraktı. Erhan Albayrak'ta yerini Koray'a bıraktı.

GOL... 66. dakika. G.Saray 4. golü Kewell ile buldu. Sol kanattan etkili gelişen atakta ceza sahasına ortalanan topu Kewell ağlara bırakmak istedi. Kaleci Jefferson'un son anda çeldiği topu Konya savunması uzaklaştırdı. Sağ kanada açılan topu Hasan Şaş ceza sahasına doldurdu. Kewell sağ çarprazda meşin yuvarlakla buluştuğu anda kalecinin altından ağları havalandırdı.

G.Saray Kewell ile Konyaspor karşısında skoru 4-1 yaptı.

69. dakika. G.Saray 5. gole Kewell ile çok yaklaştı. Sarı-Kırmızılı ekipte 2. yarının yıldız ismi Lincoln Konya savunmasının arkasına harika bir pas daha çıkarttı. Kewell, Kaleci Jefferson ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Jefferson'u geçip meşin yuvarlağı boş kaleye bırakmak istedi. Savunmanın kaleyi kapattığı pozisyonda Kewell'ın şutunu savunma çizgiden çelerek kornere attı.

70. dakika. Konyaspor'da Mehmet Çoğum yerini İsmail Güldüren'e bıraktı.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com