Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Nuh’un Gemisini Müslümanlar bulmalı
2008/10/13 03:17
Nuh’un Gemisini Müslümanlar bulmalı



Araştırmacı - Yazar Mehmet Eminoğlu, “Eski Uzaycılar Yeni Uzaycılara İbrettir” adlı yeni eserinde, eski kavimlerin feza ilminde çok ileri olduklarını belirterek “Nûh’un gemisinin bir müstesnalığı vardır, onu arayıp biz bulmalıyız” diyor.
Araştırmacı Yazar – Mütercim Mehmet (Emin) Eminoğlu’nun yeni kitabı “Eski Uzaycılar Yeni Uzaycılara İbrettir” Asude Yayınları arasında çıktı.
“Kur’an Işığında Kâinat ve Göklerin Fethi” ve “Çağımızı Aydınlatan Kur’an Mucizeleri” adlı kitapların müellifi olan Araştırmacı-Yazar Mehmet Eminoğlu, uzaycılarla ilgili yeni bir araştırmaya daha imza attı. Yazar Eminoğlu, Kur’an ışığında ele aldığı yeni eserinde, “eski uzaycılar” olarak vasıflandırdığı Nûh, İbrahim ve Musa aleyhisselam’ın kavimlerinin uzay ilmi ile sanayide çağımızın da ötesine gittiğini, Nûh’un gemisinin alâlede bir gemi olmadığını ve nükleer güçle hareket ettiğini öne sürerek “Bazıları, şurada burada Nûh’un gemisi bulundu demelerine bakmayın, onun bir müstesnalığı vardır, onu arayıp biz bulmalıyız. Yoksa Deccalların eline geçerse kuyruksuz ve kanatsız kuşa benzetirler” diyor.
Eminoğlu, Nuh’un gemisiyle ilgili Kur’an’da geçen “... o gemiyi âlemlere bir ibret kıldık” âyetinden yola çıkarak “Bu gemiyi ‘âlemlere ibret olarak kalması için bıraktık. Koruduk’ ifadesi, bu geminin bir sanayi harikası olduğuna ve o zamanın bilgisine kuvvetlice bir delil kabul ediyorum” diyor ve ekliyor: Peygamberlerin dâvâsı, ruhu tok, sırtı pek, başı dik insan yetiştirmektir.
Nuh Suresi:15. âyette geçen “Görmediniz mi, Allah’ın yedi göğü nasıl uygun tabakalar halinde yarattığını?” ikazını hatırlatan araştırmacı-yazar Eminoğlu, zamanımız uzaycılarının hâlâ semaların yedi kat olduğuna inanmadıklarını dile getiriyor. Kitabında Türk-İslâm âlimlerinin yaptığı icatlardan da bahseden yazar Eminoğlu, meşhur İslâm âlimi ve mucid el-Cezeri’nin, 13. yüzyılda padişaha hizmet eden aletler (robotlar) yaptığını resim ve delilleriyle birlikte gösteriyor. Eminoğlu ayrıca, Mucit İsmail el-Cezeri’nin “Olağanüstü Mekanik Araçların Bilgisi Hakkında Kitap”ının T.C. Kültür Bakanlığı tarafından tıpkı baskısının yapıldığını ve büyük kütüphanelerde araştırmacıların istifadesine sunulduğunu ifade ediyor.
Mısır’da Firavun’lar döneminde yaptırılan piramitlerin, Firavunların salnameleri mesabesinde olduklarına işaret ederek bu piramitlerde ortaya çıkan kabartma resimlerde Firavun’ların uçak maketleri ile feza araçlarına rastlanıldığını kaydeden Yazar Eminoğlu, 143 sayfadan oluşan kitabının sonunda, yeni uzaycılar, Rum Sûresi: âyet 9’la ikaz ediliyor:
“Yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı? Gezipte kendilerinden öncekilerin nasıl bir akibete uğradıklarını görsünler.
Onlar, güç bakımından kendilerinden daha kuvvetli idiler, toprağı altüst etmişler ve onu, kendilerinin imar ettiğinden daha çok imar etmişlerdi.”
Yani; kendinize ve gücünüze güvenmeyin!
Sizden büyük Allah vardır!
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com