Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Öcalan'ı kurtaran bomba iddia
2008/10/14 12:29
Öcalan'ı kurtaran bomba iddia
İstihbarat yer tayini yapmış, Öcalan bombayla öldürülecekti.

İstihbarat, Öcalan'ın yerini nihayet belirlemiş dönemin hükümeti, yakalanması için düğmeye basmıştı.

Tansu Çiller, Öcalan'ın ''ölü yada diri'' mutlaka yakalanmasını istiyordu. Tüm istihbarat raporları incelendikten sonra Çiller, ''bombalı saldırı'' emri verdi; ancak bir şeyi hesap edememişti.

Başbakanlığın iki önemli isminden biri Öcalan için ''bombalı tuzak'' kurarken, diğeri haberi Şam'u uçurdu. Bu iddanın sahibi Yenişafak'ta Taha Kıvanç mahlasıyla yazılar yazan Fehmi Koru'ya ait.

Koru, Öcalan'ın Türkiye'ye iadesi öncesi gelişmeleri değerlendirdiği köşe yazısında dudak uçuklatan bir iddia ortaya atıyor. İşte Koru'nun o iddiası;

Raftan indirin bizimle paylaşın: Acaba devletin ilgili kurumlarından birinde 'Abdullah Öcalan'la yapılmış, ama yayın imkânı verilmemiş röportajlar' diye ayrı bir raf var mıdır? Varsa, o rafa yerleştirdikleri röportajları bizlerle paylaşmazlar mı?

Şimdilerde “O günlerdeki yöntemi izlemeliyiz” cümlesi eşliğinde övülen 'Şam süreci', hiç kuşkusuz hesaplı kitaplı bir çıkıştı Türk devleti açısından: Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Atilla Ateş teftiş esnasında Reyhanlı'da 'gerekenin yapılacağını' söyleyerek Şam yönetimine gözdağı verdi önce, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de devamı getirdi.

Ardı çorap söküğü gibi geldi: Yıllardır Şam'da varlığına göz yumulan Abdullah Öcalan'a “Artık gitme vakti” dedi Muhaberat... Moskova'ya, Roma'ya, Atina'ya, oradan da Kenya ve İmralı'ya uzun yolculuğu başladı terör örgütü liderinin...

Gazete patronundan acı itiraf: Bir gazete patronuna, “Neden yayınlamadınız?” diye sorduğumda, cevap olarak ellerini kelepçelenmiş gibi bir duruma soktuğunu ve “Bunu göze alamazdım” dediğini hatırlıyorum.

Teybe kayıtlı iddialar: “Öcalan, soranlara, 'Bir siyasi, bir yakını aracılığıyla, 'Operasyon yapılacak, kaç' haberi gönderdi bana' diye anlatıp durdu Roma'da. Bu tür açıklamalar, Roma'ya gidip terör örgütü lideriyle görüşen Türk gazetecilerin dönüşte havaalanında el konulan teyplerinde de kayıtlıymış...”

Yazıdaki rümuzları açan bir gelişme yaşandı şu yakınlarda: Star yazarı Şamil Tayyar terör suçundan cezaevinde yatan Şemdin Sakık'ın kendisine gönderdiği bir mektubu yayımladı. Yazısının sonunda, kanlı bir teröristin sözleriyle ülkede başbakanlık yapmış birini ve bir siyasi tahlilciyi böylesine ağır bir ithamın tarafı haline getirmeyi doğru bulmadığını yazsa da, benim vaktiyle çok dolaylı anlatabildiğim iddia ilk kez isimlendirilmiş oldu.

Okuyalım: “Sakık, 1996 yılı bahar döneminde Zap karargahındayken Şam'da bulunan Öcalan'la görüşüyormuş, o esnada büyük gürültü olmuş, Öcalan kısa bir sessizlikten sonra 'Türkçe eğitim okuluna bombalı saldırıda bulundular' demiş! / Daha sonra kampta Öcalan, o bombalı eylemle ilgili militanlara şöyle demiş: Tansu Çiller bana bombalı suikast planladı. Mesut Yılmaz bu bilgiyi Avrupa'da bulunan Yalçın Küçük vasıtasıyla bana ulaştırdı, biz de tedbirimizi aldık.”

Bir dönemi eğrisi ve doğrusuyla öğrenmemiz için bu iddiaya da açıklık getirilmesi gerekiyor. Mesut Yılmaz ve Yalçın Küçük burada, röportajlar da el koyanların yerleştirdiği rafta. Hangisi ilk davranırsa kabulüm...
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com