Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

“Ben de Varım”
2008/10/15 14:29
“Ben de Varım”
Meram Belediyesi yetenekli gençler için ilginç bir yarışma düzenliyor



Meram Belediyesi ve Konya İl Milli Müdürlüğü, yetenekli gençlerin önünü açacak örnek bir yarışma düzenliyor. “Ben De Varım” ismini taşıyan projede liseli gençler kişisel yeteneklerini farklı branşlarda sergileme fırsatı bulacaklar.
Yarışmanın yapılacağı Konevi Kültür Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ve Konya Devlet Tiyatrosu Müdüresi Tomris Çetinel, proje hakkında bilgi verdi.

“Ben De Varım” projesinin amacını “Genç yeteneklerin tespitini yapmak, ufuk açmak, sosyal ve kültürel yönlerini ortaya çıkarmak, Türkiye’nin yarınlarını inşa edecek bu gençleri bugünden yetiştirmek” olarak tanımlayan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, “Bu çocuklarımızın arasında fevkalade üstün yeteneklere sahip olan ama bir türlü yeteneği keşfedilemeyen gençlerimiz var. İşte onları keşfetmek, bir ufuk çizgiyi ortaya koyabilme maksadındayız. Konya’da lise ve dengi okullar düzeyinde ilk defa bu kapsamda bir organizasyon hayata geçmiş olacak” dedi.

Katılımın Konya’daki tüm lise ve dengi okul öğrencilerine ücretsiz olduğu yarışmaya başvuruların 13 – 26 Ekim 2008 tarihlerinde yapılacağını belirten Başkan Tuzcuoğlu, “Yarışmada öğrenciler stand-up, akrobatik gösteriler, entrüman çalma(bağlama ve gitar), ses(halk müziği ve sanat müziği), taklit ve ilginç şovlar alanında yeteneklerini sergileyecekler. Katıldığı kategoride dereceye giren ilk üç öğrenci ödüllendirilecektir. Birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere de MP4 çalar verilecektir. Ayrıca hepsine branş sertifikası da verilecek” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de, eğitimin her boyutu bizi heyecanlandırırsa geleceğe umutla bakılabileceğini belirterek, “Son yıllarda fiziki yapıdan başlayıp, müfredattan devam edip, ders kitapları, elektronik yapı ve bilgi teknolojisiyle eğitimde hızlı bir yenileşme süreci yaşanmaktadır. Artık insanların her birinin aynı yapıda yetişmesi gibi bir yöntem dönemini tamamlamıştır. Meram Belediyesi ile birlikte yaptığımız bu proje de alanında bir ilk olmuştur ve bizde çok büyük heyecan uyandırmıştır” dedi.
Projeyle ilgili ilk teklif geldiğinde karşı çıktığını anlatan Konya Devlet Tiyatrosu Müdüresi Tomris Çetinel, bu fikrinden vazgeçmesini şuna bağladı: “Yarışma sonunda eğitim devam edecek olması bu projenin içinde ‘ben de varım’ dememe sebep oldu. Bu projenin çok değerli bir proje olduğunu düşünüyorum ve emeği geçenleri kutluyorum”
17 Kasım 2008 tarihinde başlayıp haftada 2 gün saat 19.00 Konevi Kültür Merkezi’nde yapılacak “Ben De Varım” yetenek yarışması 27 Aralık 2008 tarihinde yapılacak final programıyla sona erecek
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com