Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Konya'da lojistik fuarı açıldı
2008/10/16 17:44
Konya'da lojistik fuarı açıldı

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından Konya Ticaret Odası, İstif Makinaları Disbiritörleri ve İmalatçıları Derneği İle Konya Sanayi Odası işbirliği ile hazırlanan İskon 2008 Konya 3. istiflime, Depolama, Taşıma ve Lojistik Fuarı ile Konya 2. Yan Sanayiler Fuarı açıldı.
KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'de yapılan açılışa Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez ve Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca katıldı. Açılışta konuşan Vali Osman Aydın, 2008 yılında Konya'da 20'ye yakın fuar açılışının yapıldığını belirterek, ''1 yılda yirmiye yakın fuar açılışının yapılması Konya'nın fuar şehri olarak adlandırmasını sağladı. Bu tür fuarlar kültürel ve ekonomik yönden de şehrimize önemli katkılar sağlamaktadır. Sanayici ve tüccarların bir araya gelmesine vesile olan fuarlar teknolojinin de yakından takip edilip iyi kazançlar elde edilmesini beraberinde getiriyor'' dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, dünyada kriz konuşulurken, Konya'da yatırımların ve açılışların devame ettiğini belirterek, ''Bugün de iki temel attık ve bir fuarın açılışına katılıyoruz. Atık su tesisi açlışa hazır hale getiriliyor. Türkiye'nin ilk bilim merkezi şehrimize büyük dinanizm kazandıracak. Konya'nın üniversiteler şehri olması da hedeflerimiz arasında. Konya'nın ilk özel üniversitesinin temelini Konya Ticaret Odası'nın desteği atmak nasip olacak'' şeklinde konuştu.
Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, tarım ve sanayi şehri olan Konya'da şimdiye kadar açılan fuarlara yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin geldiğini ve bunun Konya ekonomisi için büyük kazançlar getirdiğini söyledi. Üzülmez, dünyada yaşanan küresel krizden Türkiye'nin de etkilendiğini belirterek, ''2001 yılında yaşadığımız kriz bazı dersler çıkarmamıza neden oldu. 2001 krizi bizim için bir antibiyotik oldu ve bazı tedbirler almamızı gerektirdi. Biz de aldığımız bu tedbirlerle dünyada yaşanan küresel krizden Konya olarak daha az zararla çıkacağız'' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol mensupları kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi ve fuarı gezdi. 80 firmanın katıldığı fuarlar 16-19 Ekim tarihleri arasında açık kalacak
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com