Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Koçtaş Konya'da
2008/10/20 13:33
Koçtaş Konya'da

2005 yılından itibaren hızlı büyüme sürecine giren Koçtaş’ın 20. mağazası Konya’da, Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer’in katıldığı açılış töreniyle faaliyete geçti. Toplam 6.500 metrekarelik mağazada 80 kişi istihdam ediliyor. İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara’da iki, Eskişehir’de bir mağazası olan Koçtaş’ın Konya mağazası ile birlikte toplam satış alanı 106.000 metrekare oldu.

Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lideri Koçtaş, büyüme hamlesi çerçevesinde Türkiye’nin değişik illerindeki yatırımlarına devam ediyor. 2005 yılından bu yana hızlı mağazalaşma sürecine giren Koçtaş; Türkiye’deki 20. mağazasını Konya’da açtı. Yıl içinde Ankara, Trabzon, İstanbul-Eyüp ve İzmir Mavişehir-Çiğli mağazalarını açan Koçtaş, 2008 sonuna kadar İstanbul’da 1 mağaza daha açarak toplam mağaza sayısını 21’e çıkaracak.

Koçtaş’ın İç Anadolu Bölgesi’nde yatırım yaptığı Ankara ve Eskişehir’den sonra üçüncü şehir olan Konya’daki Koçtaş mağazasında 80 kişi çalışıyor. 6.500 metrekarelik mağazanın açılmasıyla Koçtaş’ın toplam satış alanı 106.000 metrekare oldu.

Açılış töreninde konuşma yapan Koç Holding Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, “Bugün Türkiye’deki yirminci, Konya’daki ilk mağazamızı açıyoruz. Yıl sonuna kadar bir mağaza da İstanbul’da açarak, bu yılı 21 mağaza ile bitireceğiz.

Koçtaş’ın büyüme ve mağazalaşma koşusu 2009’da da son hızla devam edecek. 2009 yılı içinde Denizli, Beylikdüzü, Antalya, Kayseri, Adapazarı, Malatya ve Gaziantep’te yeni mağazalarımızı açmayı planlamaktayız. Bu mağazalarla birlikte, satış alanımıza 40 bin metrekare daha ilave ederek, 2009 yılı sonunda toplamda 146 bin metrekarelik satış alanına sahip olacağız. Koçtaş mağazalarıyla tüm Türkiye’de yarattığımız büyüklük sadece satış alanıyla sınırlı değil. Bizim için her yeni mağaza aynı zamanda yeni istihdam anlamına geliyor. Her yeni mağazada ortalama 100 kişiye doğrudan istihdam olanağı sunuyoruz. Koçtaş olarak bugün toplamda 2040 kişiye istihdam yaratmış durumdayız” dedi.



Bozer sözlerine şöyle devam etti: “Koçtaş’ın büyüme planı sadece metropollerden ibaret değil. Biz Anadolu’ya büyük önem veriyoruz ve yatırımlarımızı Anadolu’da da gittikçe artırıyoruz. Memleketimiz, özellikle Anadolu’daki illerimiz sayesinde oldukça önemli bir büyüme potansiyeline sahip. Türkiye’deki gelişmenin üç büyük ilden ibaret olmadığını çok iyi görmek gerekir. Bu potansiyel iyi değerlendirildiği takdirde, oluşagelen ekonomik ve finansal çalkantılardan asgari ölçüde etkilenerek memleketimiz büyümesini sürdürecek ve refaha kavuşacaktır. İşte bu inançla buraya geldik. Konya çok köklü tarihi olan, zengin kültürel geçmişe sahip olmanın yanısıra ekonomik gelişmesi açısından da çarpıcı bir örnek. Gelişime açık, sürekli büyüyen ve ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artan bir şehir ile karşı karşıya olduğumuzu görmekteyiz. Toplam 6 bin 500 metrekarelik alana sahip Konya Koçtaş mağazamız ile, bundan böyle siz değerli Konyalıların ev ve yaşam alanlarını güzelleştirecek ürün ve hizmetler sunacağız.”

Evini yenilemek, geliştirmek isteyen herkese en uygun fiyatlarla en yüksek kalitede ürün ve hizmetler sunan Koçtaş, önümüzdeki yıllarda da tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde yeni mağaza açılışlarını planlamış durumda. Koçtaş, 2012 yılına kadar mağaza sayısını 68’e çıkarmayı hedefliyor.

Bir yandan yeni mağazalarla değişik illere yatırım yapan Koçtaş, bir yandan da mevcut mağazalarını genişletip yenileyerek tüketicilerle daha çağdaş ortamlarda buluşmayı amaçlıyor
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com