Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Fenerbahçe şokta: 2-5
2008/10/22 01:06
Fenerbahçe şokta: 2-5

Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Fenerbahçe, kendi evinde konuk ettiği Arsenal'e 5-2 mağlup oldu. Bu skorla Fenerbahçe grubunda oynadığı 3. maçta da galibiyetle tanışamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR


1. Dakikada Walcott sağ kanattan Fenerbahçe ceca sahasına girmek istedi ancak savunma buna izin vermedi.


4.Dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortaladığı topa ön direkte Uğur Boral vurdu kaleci pozisyonu son anda önledi.


6. Dakikada Adebayor'un Fenerbahçe cesa sahası dışından çektiği sert şut üstten auta gitti.

Gol 11. Dakikada savunma arkasına atılan topta Adebayor kaleci ile karşı karşya kaldı ve topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi.


Gol 12. dakikada bu sefer savunma arkasına atılan topta Walcott kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönerdi.

Gol 18. Dakikada Arsenal ceza sahasına ortalanan topa arka direkte bulunan Güiza gelişine vurdu ve top savunmaya çarparak ağlara gitti.


Gol 21. Dakikada Diaby sağ kanattan Fenerbahçe caza shasına girip şutunu çekti ve top Fenerbahçe ağlarıyla buluştu.


40.Dakikada Alex'in savunma arkasına attığı nefis pasla buluşan Güiza'nın ceza sahasına girmeden çektiği şut az farkla auta gitti.

42.Dakikada Alex'in yine savunma arkasına attığı topla Güiza buluştu. İspanyol golcü bu sefer de kaleciyi geçemedi.


Gol 48.Dakikada Fenerbahçe ceza sahasının içinde oluşan karambol sonrasında top Song'un önünde kaldı ve genç futbolcu topu ağlarla buluşturdu.


60.Dakikada Sağ kanattan yapılan ortada Semih kafayı vuramadı ve top direkt olarak auta çıktı.


65.Dakikada Walcott driplinglerle Fenerbahçe ceza shasına girmeye çalıştı ancak savunmada Edu buna izin vermedi.


68.Dakikada Semih'in pasıyla buluşan Güiza bir anda karşı karşıya kaldı. Ancak İspanyol golcünün şutunu kaelci çıkarmayı başardı.

Gol 78. Dakikada savunma arkasına atılan topla kaleci ile karşı karşıya kalan Güiza aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi.


Gol 90+4'de Ramsey'in attığı golle Arsenal 5-2 öne geçti ve maç bu skorla tamamlandı


STAT: FB Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Peter Fröjdfeldt **, Henrik Andren **, Magnus Sjöblom ** (İsveç)


FENERBAHÇE: Volkan Demirel *, Gökhan ** (Burak Yılmaz dk. 79 *), Edu **, Lugano **, Roberto Carlos *, Maldonado * (Ali Bilgin dk. 52 **), Selçuk **, Uğur **, Alex **, Semih **, Guiza **

YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin, Josico, Gürhan, İlhan Parlak

TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones


ARSENAL: Almunia **, Eboue **, Song ***, Silvestre **, Clichy **, Walcott *** (Djourou dk. 84 ?), Fabregas ***, Diaby *** (Ramsey dk. 73 ***), Denilson **, Nasri **, Adebayor *** (Vela dk. 86 ?)

YEDEKLER: Fabianski, Bendtner, Gibbs, Van Persie

TEKNİK DİREKTÖR: Arsene Wenger


GOLLER: Adebayor (dk. 10), Walcott (dk. 11), Silvestre (dk. 19 K.K.), Diaby (dk. 21), Song (dk. 49), Guiza (dk. 78), Ramsey (90+4)

SARI KARTLAR: Song, Diaby (Arsenal), Selçuk, Lugano, Semih (Fenerbahçe)



MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda İngiltere'nin Arsenal takımıyla yaptığı maçta, sarı-lacivertli ekipte Kazım sürprizi yaşandı.


Kocaelispor ile yapılan lig maçında omuzunda sorun yaşayan ve ikinci yarıda oyundan alınan Kazım'ın, daha sonra yapılan açıklamada önemli birşeyi olmadığı bildirilmişti.


Sarı-lacivertli futbolcu, Kocaelispor maçından sonraki antrenmanlarda yer alırken, teknik direktör Luis Aragones tarafından sürpriz bir biçimde, karşılaşmada 18 kişilik maç kadrosuna dahi alınmadı. Aragones, Kazım'ın yerine Arsenal maçında Maldonado'ya ilk 11'de görev verirken, Fenerbahçe'de orta alanın sağında Semih görev yaptı.


GÖKHAN, MAÇA YETİŞTİRİLDİ

Sakatlığı nedeniyle maçta oynayıp oynamayacağı karşılaşmanın başlama saatinde belli olacağı açıklanan Gökhan, ilk 11'de sahaya çıktı. Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında, 5 Ekim Pazar günü Kayserispor ile yapılan maçta sakatlanan ve geçen hafta Kocaelispor maçında forma giyemeyen Gökhan, yoğun bir tedavinin ardından Arsenal maçına yetiştirildi. Fenerbahçe'de, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Emre ve Önder, Arsenal maçı kadrosunda yer almadılar.


Sarı-lacivertli ekipte Can ve Tümer'in yanısıra, Deivid ve Vederson da kadroya alınmadılar.

Sakatlığı geçen Josico, haftalar sonra 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 17 Eylül Çarşamba günü deplasmanda FC Porto ile yaptığı maçta sakatlanan İspanyol futbolcu, uzun geçen tedavi sürecinin ardından Arsenal maçında kadroya girdi.


TRİBÜNDEN FUTBOLCULARA ''İNANIN'' MESAJI

Fenerbahçeli taraftarlar, maraton alt tribünde İngilizce olarak ''Believe'' (İnanın) yazısıyla futbolculara mesaj verdi. FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda önemli maçlarda yapılan bu tribün organizasyonu, Arsenal maçı için de düşünüldü. Maraton alt tribünde, her blokta 1 harf olmak üzere sarı kartonlarla dev boyutta ''Believe'' yazısı yer aldı.


TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe'nin Arsenal ile yaptığı önemli maçta, sarı-lacivertli taraftarlar tribünleri doldurdu. İki takım taraftarları arasında güvenlik nedeniyle boş bırakılan alan dışında, tribünlerin büyük bir bölümü doldu. Taraftarlar, maç öncesi tezahüratlarıyla futbolculara moral verdi. Maç başlamadan önce tribünlerde adeta bayrak şov yapıldı. Maraton üst tribünde dev Türk bayrağı, Telsim kale arkası tribününün üst bölümünde ise dev sarı-lacivertli bayrak açılırken, alt bölümde de büyük boyutta açılan pankarta ''Atam izindeyiz, çünkü Fenerbahçeliyiz'' yazısı yer aldı. Fenerbahçeli futbolcular, maç öncesi kendi yarı alanlarında kenetlenerek galibiyet yemini ettiler. Karşılaşmayı, yaklaşık 500 kişilik bir İngiliz taraftar grubu da konuk takım tribününden izledi.


3 EKSİKLİ ARSENAL, MAÇA TEK FORVETLE ÇIKTI

Arsenal, Fenerbahçe karşısında sakatlıkları bulunan 3 oyuncusundan yoksun mücadele etti. İngiliz ekibin kadrosunda, sakatlıkları olan William Gallas, Bacary Sagna ve Kolo Toure yer almadı. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Fenerbahçe karşısında takımını tek forvet düzeninde sahaya sürdü. Orta alanı kalabalık tutan Wenger, forvette Adebayor'a görev verirken, Van Persie yedekler arasında yer aldı. Bu arada Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, bugün Arsenal Kulübü yöneticileri ve UEFA delegelerini Faruk Ilgaz Tesisleri'nde organize edilen bir öğle yemeğinde ağırladı.



Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com