Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

En çok katılım Konya'dan
2008/10/27 13:25
En çok katılım Konya'dan



MÜSİAD Fuarı’nın kapanışı vesilesiyle bir açıklama yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk, “Bu yıl geçen yıllara göre katılım yüzde yetmiş oranında artmıştır. MÜSİAD Fuarı reel sektörü dünyaya açma fonksiyonunu çok güzel bir şekilde yerine getirmiştir” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk, ‘MÜSİAD’ın Bayramı’ olarak ifade ettiği MÜSİAD 12. Uluslar arası Fuarı’nın sona ermesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklama da şunları söyledi; “Dünyanın krizle yatıp kalktığı bugünlerde, MÜSİAD’ın bu hafta düzenlediği 2 önemli organizasyona 17 ülkeden 23 misafir bakan ve 61 ülkeden 2.200’i aşkın işadamı gelerek, MÜSİAD üyeleriyle ticari işbirlikleri konuştu. Bu bir hafta boyunca gelen misafirlere ülkemiz ve üyelerimiz tanıtıldı, 12.IBF-Uluslararası İş Forumunda görüşülen konular, müzakere edilen fikirler 12.MÜSİAD Uluslararası Fuarında uygulama şansı buldu.”

Konya’dan da bu fuara 1000 metre karelik alanda en geniş katılan şehir olduğunu belirten Öztürk, “Bir seneyi aşkın bir zamandır yapılan hazırlıklar meyvesini vermiştir ve hedeflenen rakamların üstünde forumumuza ve fuarımıza, adını bütün dünyada duyuran finansal krize aldırmadan binlerce işadamı katılarak adeta reel sektörün ne olması gerektiğini göstermiştir. Daha fuar bitmeden yapılan anlaşmalar, reel işadamının havayla, hayalle ve kumarla işi olmadığını bir kez daha ispatladı” dedi.
Öztürk ayrıca, “İslam Ülkeleri Arasında Finansal Entegrasyon” temasının tartışıldığı IBF-Uluslararası İş Forumu Kongresinde, özellikle gelinen noktada bu konunun son gelişmelere bakarak ne kadar önem kazandığını ve İslam Ülkelerinin artık dünyanın eski sistemleri yerine yeni kutuplar ve rezerv birimleri araması gerektiği vurgulandı.
MÜSİAD Şube Başkanı Selçuk Öztürk; “Özellikle Körfez ülkelerinde biriken fon fazlalarının ihtiyacı olanlara aktarılması konusu üzerinde çalışma yapılması kararlaştırıldı. Yapılan görüşmelerden sonra bu imkânlardan ülkemizin etkin bir şekilde yararlanabilmesi ve fonların ülkemize aktarılmasının sağlanması için ülkemizdeki önyargılı birçok fikrin artık değişmesi gerekiyor. “Dünyanın İşi-Türkiye’nin Gücü” sloganıyla başlayan, 408 yerli, 74 yabancı firma ve 25 STK olmak üzere toplam 507’in standın kurulduğu MÜSİAD Fuarımız 26 Ekim 2008 Pazar günü akşamı tamamlandı. Fuarımıza rekor seviyede yabancı işadamı ile bakanın ve yurt içinden de on binlerce ziyaretçinin katılması bizleri çok mutlu etti. Ülkemizden sadece üyelerimizin katılabildiği bu fuarın kapıları, 2010 yılında tekrar açılmak üzere kapatıldı. Bu yıl geçen yıllara göre katılım yüzde yetmiş oranında artmıştır. MÜSİAD Fuarı reel sektörü dünyaya açma fonksiyonunu çok güzel bir şekilde yerine getirmiştir” dedi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com