Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

'Barışın Elçisi' Hz. Muhammed
2008/10/30 11:38
'Barışın Elçisi' Hz. Muhammed


Hollywood, Hz. Muhammed’in hayatı ve İslam’ın doğuşu hakkında yeni bir film hazırlıyor.

Prodüktör Oscar Zoghbi, “Ayrılık ve ihtilaf hakkında değil, sadece merhamet ve hoşgörü gibi tüm Müslümanların ortak zenginliğine odaklanacak” dedi. “Barışın Elçisi” adındaki film, İslam’ın doğuşunu betimlemek için Hz. Peygamber’in zamanlarını konu alacak ve Suudi Arabistan’daki Mekke ve Medine’de çekilecek.

1976 yılı yapımı ve İslam’ın ilk döneminin destansı anlatımı olarak kabul edilen “Çağrı” adlı filme katkıda bulunan Zoghbi, konuyla ilgili zorlukları ve duyarlıkları özen gösterdiğini söyledi. Prodüktör, Hz. Peygamber’in hiçbir tasvirinin olmayacağını vurguladı.
İslam, Allah’ın herhangi bir peygamberinin filmlerde ya tiyatrolarda kişiselleştirilmesini yasaklıyor. Arapça ve İngilizce olarak çekilen Çağrı’da Anthony Quinn’in Peygamber’i oynayacağı dedikoduları çıkması üzerinde dünya çapında bir tartışma yaşanmıştı. Onu yerine Peygamber’in sözleri etrafında duyulduğu gösterilmiş ancak direkt olarak gösterim olmamıştı. Filmin direktörü Hz. Peygamber’in varlığını özel bir müzik eşliğine ve kamerayı onun açısından gösterme yoluna gitmişti.

Prodüktörler, yeni filmin Batı’da İslam’ın ilk dönemini işleyen ikinci İngilizce yapım olacağını söyledi. Senaryoyu yazan Hollywood yönetmeni Ramsey Thomas, “21’inci yüzyılda İslam’ın doğuşunu sağlayan yolculuk hakkında kitleleri duygusal olarak bağlayacak bir filme ihtiyaç vardı” dedi. Senaryonun İngilizce olduğunu ekleyen yönetmen, Arapça başta olmak üzere diğer dillerde de dublajının olacağını belirtti.

Yeni filmin prodüktörü Hacı Sabiha Ebu Elhac, neredeyse 30 yıldır tek Hollywood filmin Çağrı’nın İslam’ın doğuşunu işlediğini ekledi. Thomas gibi Ebu Elhac, medya ve sinema endüstrisinin Müslüman dünya ve Batı toplumları arasındaki uçurumu kapatmak için araç olarak kullanabileceğinde hemfikir. Elhac, “9/11’den beri İslam’ın imajı inanılmaz şekilde zarar gördü. Şimdi her zaman olduğundan fazla Müslümanlar ve Gayrimüslimler arasındaki anlayış boşluğunun kapatılması gerekiyor” diye konuştu.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com