Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

PKK ile ilşkisi ortaya çıktı, çok kızdı
2008/11/01 08:19
PKK ile ilşkisi ortaya çıktı, çok kızdı


Örgütün üst yöneticisi olmakla suçlanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, duruşmada kızgın tavırlarıyla dikkat çekti. İddianamede kendisiyle PKK arasındaki ilişkinin anlatıldığı bölüme gelindiğinde yerinden fırlayarak çılgına dönen Perinçek, savcıya itiraz etti. Abdullah Öcalan'la ilişkisinin ortaya çıkmasına çok sinirlenen Perinçek, Bekaa Vadisi'ne gittiği dönemde İP'in genel başkanı olmadığını savundu. Perinçek sinirli tavrını sürdürdü: ''Sene 89, milattan önceye gidin bari!'' dedi. Perinçek'in yerine oturmasından kısa bir süre sonra iddianameyi Savcı Nihat Taşkın okumaya başladı. Taşkın da, Ergenekon'un DHKP/C ile ilişkisini gündeme getirdi. Bu bölümde, Perinçek'in Mahir Çayan gibi isimlerle arkadaş olduğu ve yargılanıp 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı- ğı belirtildi.

Duruşmaya, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 45 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 8 sanık ve bazı sanık avukatları katıldı. Sağlık sorunları nedeniyle Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen tutuklu sanık Hayrettin Ertekin ve başka dava kapsamında tutuklu olan Sedat Peker ile Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya getirilmedi. Tutuksuz sanıklardan ise eski İstanbul Üniversitesi Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Kemal Şahin, Güler Kömürcü Öztürk, Mehmet Murat Yücel, Ferudun Refik Nuhoğlu, Rafet Arslan, Fuat Ermiş, İsmail Eksik ve Yusuf Beşerik de, duruşmada hazır bulundu. Öte yandan, duruşmaya gelen sanık avukatlarının sayısının düne göre daha az olduğu gözlendi.

Duruşmada, gelen sanıklar ile avukatların kimler olduğunun kayıt altına alınması işlemi sonrası, önceki gün 284. sayfasında kalınan iddianamenin okunmasına geçildi. Tutuklu sanıklardan Doğu Perinçek ile Oktay Yıldırım, iddianamenin bazı bölümlerine itiraz etti. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, iddianamenin Doğu Perinçek ile terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan arasında görüşmeler yapıldığına dair bölümü okurken, İP Genel Başkanı olduğunu ifade etmesi üzerine Perinçek, ''O zaman genel başkan değildim. Suç tarihi 1997 diyorsunuz, sene 89, milattan önceye gidin bari.'' diye konuştu.

Faili meçhuller araştırılacak

İddianamenin okunmasının ardından sanıkların taleplerinin dinlenmesine sıra geldi. Kemal Kerinçsiz, iddianameyi 'siyasi roman türünün bir örneği' olarak nitelendirdikten sonra tahliyesini istedi. Veli Küçük'ün kızı ve avukatı olan Zeynep Küçük ise müvekkilinin Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanlığı yaptığı dönemde, faili meçhul cinayetlerin arttığına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığının Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulmasını talep etti. Danıştay'a saldırısı için kendisinin talimat verdiği iddialarını reddettiğini belirten Muzaffer Tekin, ''Kalpak alamayan örgüt nasıl 500 bin dolar verebilir?'' diye sordu. Savcılara dönerek konuşmasına devam eden Tekin, ''Kendilerinden çok daha dürüstüm, çok daha şerefliyim.'' dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, ''Bir daha sakın ola ki böyle bir konuşma yapmayın.'' şeklinde uyardı. Mahkeme sürecindeki çıkışlarıyla dikkatleri çeken Hüseyin Görüm ise ''Bana sürekli arkamdakiler, 'Sen konuşma, seni tahliye edeceğiz' diyorlar.'' dedi. Mehmet Demirtaş'ın avukatı Yusuf Çolak da dün (önceki gün) yayınlanan 32. Gün programında yer alan Tuncay Güney'in yayın kasedinin dosyaya konulmasını istedi.
Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, Veli Küçük'ün Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca araştırılarak sonucun mahkemeye iletilmesine, Tuncay Güney'in konuştuğu Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programının kayıtlarının mahkemeye ulaştırılmasına ve Ergenekon iddianamesinde yer alan Lobi isimli dokümanın internetten yayınlanıp yayınlanmadığının MİT'ten sorulmasına karar verdi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com