Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

' Krizi çağırdılar '
2008/11/03 10:37
' Krizi çağırdılar '


AKP, mali ve İdari işlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Her şey kar elde etmek değildir. Her şey kar hırsından ibaret değildir. Hemen işçi çıkarmaya yönelmek çok yanlış bir yaklaşımdır'' dedi.

Gedikli, ekonomik kriz ve Türkiye’ye etkileri konusunda önemli tespitler ve uyarılarda bulundu. Gedikli, “Sonuçta bu kriz 2009’un son çeyreğine kadar bir sıkıntı olacak. İster istemez bu olacak. Gerçi biz, ‘kriz Türkiye’ye teğet geçecek’ dedik ama maalesef Türkiye’de bazı odaklar krizi içeriye buyur etmek istediler. Bir de öyle bir durum var: teğet geçmesin içeri buyursun diyenler çıktı. Adeta öyle bir kampanya başladı” diye konuştu. Gedikli, ‘İster istemez bu krizin etkileri olacağına işaret ederek, şunları söyledi:

Krizi buyur ettiler

“Ama bu etkileri minimize etmek gerekiyor. Bunu minimize etmek için de iş dünyasına çok önemli bir görev düşüyor. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde olaylara bakmaları gerekiyor. Yani her şey kar elde etme, kar hırsından ibaret değildir. Şuradaki 1 yıllık süreci bu anlayış içerisinde Türkiye atlatabilir. Hemen işçi çıkarmaya yönelmek çok yanlış bir yaklaşımdır. Çünkü öyle bir şey yok. Yavaş yavaş açıklanan tedbirler var. Yeniden yapılanma, teşvik kanunu şimdi devreye girecek. Yatırımlar konusunda bazı tedbirler gelecek, vergiler konusunda bazı kolaylıklar gelecek. Bunlar üretime ve reel sektöre dönük paketler. Bu biraz daha rahatlatacaktır piyasaları. İşçi çıkarmaya olan bu yaklaşımı tasvip etmiyorum. Bir yıl herkesin dişini sıkması lazım.”

Çelişki var

Türkiye’de yaklaşımlar arasında çelişkiler olduğunu ileri süren Gedikli, “Bir taraftan hükümet IMF ile anlaşmalı deyip, öbür taraftan ‘devlet hangi tedbirleri alıyor?’ diye sormak açık bir çelişkidir, tutarsızlıktır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü sen ‘IMF ile anlaş’ diyeceksin, IMF ile anlaşmanın ne anlama geldiğini herkes biliyor. Kamu harcamalarında bir kere aşırı kısıtlamalar söz konusu olur. Ondan sonra sen ‘devlete tedbir al’ diyorsun. Hangi şeyle tedbir alacak? Devlet o tedbirleri alacaksa IMF ile yapacağı bir anlaşma varsa bile bu esneklik ve kolaylıklar sağlandıktan sonra olmalı.
Aksi takdirde klasik bir stand-by anlaşması o noktada devletin elini kolunu bağlamasa bile hareket kabiliyetini azaltır. Bütün dünya krizin, devletin yapacağı harcamalarla atlatacağını düşünüyor. Yani devletin müdahale ettiği alan genişledi şimdi. Bu krizdenler sonra. Şimdi durum böyle iken devletin yapacağı işler, yükler artmış iken diğer taraftan böyle bir anlaşma yapmak çelişki olur.”

Niye krizi çekmek istiyorlar

Krizin içeriye çekmek için bilmeden hareket edenler olduğu kadar bilinçli davrananlar da olduğunu iddia eden Gedikli, “Bunun sebebi AK Parti iktidarını yıpratmaktır. Kriz gelsin biraz dalga olsun iktidar yıpransın, bu anlayış içinde olanlar var” dedi.


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com