Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

''Bayrağını Seveceksin''
2008/11/03 16:39
''Bayrağını Seveceksin''
Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de söylediği sözler DTP'lileri fena kızdırdı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2009 yılı bütçe görüşmelerinde tartışma yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de, ''Ya sev, ya terket'' dediğini ileri süren DTP'li Hasip Kaplan'a, bazı AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Komisyonda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının tümü üzerinde söz alan Kaplan, ''Bu bütçe Türkiye'nin hayrına olacaksa, operasyonların, tezkerenin, Milli Savunma Bakanlığının harcamalarının mutlak surette denetim altına alınması lazım. Mutlak suretle Mecliste denetlenmesi lazım. Türkiye, barışını yakalayıp, bu alana oluk oluk giden paraların da akan kanın da önünü kesmelidir'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in ''1 trilyon dolar'' ile ilgili sözlerine işaret eden Kaplan, gelinen noktada hükümet politikalarının kendilerini ciddi ciddi düşündürdüğünü ifade etti.

''Ne diyor sayın Başbakan? Daha dün, 'ya seveceksin, ya terkedeceksin' diyen Kaplan'a, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ile AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ''Bayrağını seveceksin'', ''Bu ülkede yaşayan herkes vatanını, milletini, bayrağını sevecek, yok öyle bir şey'' diye tepki gösterdi. Tartışma daha sonra şöyle gelişti:

Kaplan: Ben konuşurken saygılı olun, dinleyin.

Öz: Sayın Başbakan'ın sözünü çarpıtamazsın.

Kaplan: Sus, dinle sakin ol!

Öz: Vatana ihanet edeceksin, sonra konuşacaksın. Yok öyle şey. Benim Kürt kardeşlerime ihanet edemezsin sen. Onlara leke süremezsin. Sen PKK'yı, terör örgütünü savunuyorsun.

Kaplan: Sen Kürt kardeşlerine saygı duyuyorsan, sahip çıkıyorsan türkülerini, evlatlarını savunacaksın.

Öz: Siz PKK'yı, terör örgütünü savunuyorsunuz.
Kaplan: Sizin zamanınızda çatışmalar başladı, siz körüklediniz.

''BARIŞ EKONOMİYİ DE BÜTÇEYİ DE GÜÇLENDİRİR''-

Uyarılar üzerine tartışma sona ererken konuşmasını sürdüren Kaplan, ''Bu utanç verici slogan, faşit bir söylemle uzun yıllar dışarıda kullanıldı. Ama şimdi, kullananlar bile bunu kullanmazken, bazı değerlerin ne olduğu tam anlaşılmadan gelişigüzel kullanılması, bu ekonomik istikrar tablosunu da bozuyor. Barış ekonomiyi de güçlendirir bütçeyi de...'İsteyen istediği yere gitsin' denildiği zaman, Türkiye Cumhuriyeti'nin 20 milyon yurttaşının, -ki biri de benim, bu topraklarda doğmuş, özgürlükleri solumuş, bu toprağın evladı olmanın, Mezopotamya topraklarının evladı olmanın şerefine nail bir kişinin- bize geleceğe ilişkin kötü yönetimin ipuçlarını verir'' diye konuştu.

Erdoğan'ın AK Parti ilçe kongrelerine kendi imkanları yerine, devletin helikopteri, uçağı, binlerce askeri, özel harekat timini yanına alarak gittiğini ileri süren Kaplan, bunun bütçeye yükünü göremediklerini söyledi. Kaplan, ''Etik olarak Başbakan, kongrelere varsa kendi özel aracı, uçağı, arkadaşları veya partisinin imkanlarıyla gitmeli'' görüşünü savundu.
Kaplan, Erdoğan'ın 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya dikkati çekerek, ''Nasıl ki 2005'te doğruya dikkat çektiyse, 2008'de Hakkari'de 20 milyon vatandaşına 'çek git' diyen Başbakan'a, 'Sayın Başbakan söz ağızdan çıkar' deme ihtiyacını duyuyorum'' dedi.
Biraz çaba gösterilmesi halinde bir ay içinde Türkiye'de silahlar susup, çatışmasızlık ortamına gidebileceğini, demokrasinin güçlenebileceğini kaydeden Kaplan, ''Başbakan'a 'sev terket' demiyorum. Şırnak'a gelsin, yanına tek polis almasın, ben yanında yürüyeceğim, gelsin beraber halkımıza gidelim, en ufak bir şey de ben siper olurum. Başbakan'ın sanıyorum bir özür borcu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu söylemi çok ağır ve patenti ABD'de Kuzey Vietnam savaşına aittir'' diye konuştu.

AA
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com