Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

CHP - DSP gizli işbirliği
2008/11/05 16:45
CHP - DSP gizli işbirliği


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ve CHP tarafından destekleneceği” yönündeki haberlerin ardından Yılmaz Büyükerşen bir açıklama yaparak tarihi bir işbirliğinin ayrıntılarını duyurdu.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kesin olarak Eskişehir'den DSP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını, burada CHP'nin aday göstermeyeceğini ifade ederek, İstanbul için CHP'den aday olması gibi bir şeyin de söz konusu olmadığını bildirdi. Büyükerşen, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 2. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panele gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükerşen, şunları söyledi:

“Bu haberde iki teklif söz konusuydu. Bir tanesi İstanbul, Ankara ve İzmir'de DSP'nin aday göstermemesi. Buna karşılık Eskişehir, Ordu ve Bartın'da CHP'nin aday göstermemesi şeklindeydi.

Ben Sayın Genel Başkan ve Genel merkez ile görüştüm. DSP Genel Başkanımızın Karadeniz'deki açıklaması paralelinde CHP tarafından yapılan bu teklif konusundaki görüşleri itibariyle olumlu izlenim aldım.”
Büyükerşen, “Siz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP ve DSP'nin ortak adayı olarak mı lanse ediliyorsunuz?” sorusu üzerine, bugünkü bir gazetede yer alana konuya ilişkin haberi anımsatarak, şöyle devam etti:
“İki öneri vardı. Bir tanesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ama birincisi İstanbul, Ankara, İzmir'de CHP'yi DSP destekleyecek, buna karşılık CHP de Eskişehir, Ordu ve Bartın'da. Genel Başkanı'nın da bu konuda beyanları olmuştu. Eğer birinci teklifi CHP'nin olumlu olursa, ikincisi zaten kendiliğinden hükümsüz kalıyor.”

Büyükerşen, “Eğer CHP, DSP ile bu anlamda bir ortaklık sağlarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İçin CHP'den aday olacak mısınız?” sorusuna da “Hayır. Böyle bir şey yok. Yani, bu ikinci alternatifti” yanıtını verdi.

Büyükerşen, “Siz Eskişehir adayı mısınız?” soruna ise şu karşılığı verdi:
“Evet, Eskişehir adayıyım. Ben daha evvelki beyanlarımda da Eskişehir'den aday olacağımı söylemiştim. Tabii belli bir parti disiplini içerisinde olmak da gerekli. DSP'nin bir özelliği de parti disiplinidir. O nedenle kesin olarak ben Eskişehir'in DSP'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağım. CHP, aday göstermeyecek. Aynı şekilde Ordu ve Bartın'da da böyle olacak. Buna mukabil de CHP'nin, İstanbul, Ankara, İzmir adaylarına DSP destek verecek.”

“SOLDA BİRLİĞİ YILLARDIR SAVUNA GELDİK”

Yılmaz Büyükerşen, “Bir anlamda Murat Karayalçın da DSP tarafından desteklenmiş olacak mı?” sorusunu karşılık, “Gayet tabi desteklenmiş olacak. Çünkü Sayın Murat Karayalçın ve benim gibi siyasetle uğraşanlar, hep solda iş birliğini yıllardan beri savuna geldik. Her iki lider arasında yapılan görüşmeden sonra bu iş birliği daha da geliştirilebilinir. Diğer iller bazında da dikkate alınabilir. DSP Genel Başkanı'nın yapmış olduğu teklif ve kamuoyuna açıklamış olduğu düşünceleri de bu istikamettedir.”


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Politika Haberleri
[:.:]
Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken…
Lokman Koyuncuoğlu
Ekonomi, Aktütün, ve Ergenekon
Taner Aydın
Yönetmek ve yönetilmek üzerine
Mustafa Azılıoğlu
Demirel: Eski Siyasetin Büyük Mavrası…
Mert Aslan
Sarhoştan yağ çıkarmak
Memduh Nihat Ada
Karamsar da değiliz ama…
Hakan Bahçeci
Kapatma davasının kapattıkları
Alev Ayyıldız
Nakaratı 24 Nisan 1915
Huriye Karnap
Toplumsallaşmak büyük bir değerdir
Dr.Ali Can
YEREL SEÇİM ve ADAYLAR
Aydoğan Deveci
2016 yılında Türkiye Süper Güç olacak
Nadide Ü.Altıparmak
Uzaya Füze Atıldı da Başörtüsüne mi Takıldı !?
Dr.Erdinç Yücel
Büyük Birlik AKP de Gerçekleşti
H.Tekin Gökmenoğlu
Hani söylemesi ayıp
Halil Sağırkaya
Birinci tehdit
Mustafa Kara
HAYATIN DALGASI
Abdullah Öksüz
Siyasetin patozları
Mustafa Tatlısu
Yaşasın Hıristiyan Muhafazakârlar.
Murat Can
Kimsenin görmediği,söylemediği
Ahmet Ergan
KONYA 2007’YE HAZIR DEĞİL
Nurettin Bay
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com