Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Vatandaşa yağmur müjdesi
2008/11/07 12:06
Vatandaşa yağmur müjdesi


Doğal gaz zammının üzdüğü vatandaşa yağmur müjdesi!
Ekim ayında yağan yağmurlar sebze ve meyveye bereketli geldi.

Yaz dönemi sonunda başlayarak ülke genelinde sonbahar süresince etkili olan yağışlar sayesinde narenciyenin yanı sıra ıspanak, karnıbahar ve pırasa gibi kış sebze ve meyvelerinin bol olacağı, bu durumun fiyatların düşmesine yol açacağı bildirildi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, yaptığı açıklamada, portakal, mandalina ve greyfurt gibi kış dönemine özgü meyvelerin kilogram fiyatının daha şimdiden bahçede 30-35 YKR 'ye kadar düştüğünü, birkaç hafta içinde bu uygun fiyatların pazarlara yansıyacağını söyledi.

Narenciye ürünlerinin pazarlarda şu an bile geçmiş yıllara oranla daha ucuza satıldığın dile getiren Çakman, bunun yanı sıra ıspanak, pırasa ve karnıbahar gibi sebzelerin de uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştığını vurguladı.

''HALKIMIZ GRİP OLMAYACAK''

Çakman, yaz döneminin sebze-meyve rekoltesi açısından iyi geçirildiğini ifade ederek, ''Sonbahar dönemindeki yağışlar sayesinde de kış sebze ve meyvelerinde rekoltenin çok yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Bu sene halkımız fazla grip olmayacak. Çünkü bol bol mandalina yiyip, greyfurt ve portakal suyu içebilecek'' dedi.

Kış meyve-sebzeleri açısından bereketli bir dönem yaşadıklarını, ancak fiyatlarının bu kadar düşmesinin üreticiyi zor durumda bırakacağını anlatan Çakman, fiyatların çok daha aşağı inmesi halinde üreticilerin gelecek yıl için ekip yapmaktan vazgeçebileceğini söyledi.

''YAĞIŞLARIN FAYDASI GELECEK YAZA DA OLUR''

Mehmet Çakman, sonbaharda ülke genelinde etkili olan yağışların gelecek yaz ürünlerinin rekoltesine de yarayacağını bildirdi.

Yağışlar sonrası toprağın yeniden yeşerdiğini, bunun da adeta bir ''şapka'' vazifesi gördüğünü belirten Çakman, ''Toprak, üzerindeki yeşillik sayesinde nemini koruyor. Toprağın nemi na kadar derin olursa, ürün o kadar bereketli olur. Buna bir de kar yağışını eklersek, gelecek yaz için de şimdiden umutlu konuşabiliriz. Tabii ki bunların hepsi yine de sadece bir tahmin'' diye konuştu.



Kaynak: AA

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com