Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Derbi iptal mi oluyor?
2008/11/12 13:32
Derbi iptal mi oluyor?

Fenerbahçe'nin 4-1'lik üstünlüğü ile sona eren Galatasaray maçı ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Cumartesi günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçtaki korner bayraklarında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün logosunun yer alması ''Bu kural hatası mı?'' sorusunu gündeme getidi. Konuyla ilgili Haber 7'nin yaptığı araştırmada Fenerbahçe'nin FIFA talimatına aykırı hareket ettiği saptandı. FIFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na sezon başındada gönderdiği oyun kuralları talimatnamesinde korner bayraklarında herhangi bir kuruma ait, logo, arma ya da reklam bulundurmak kesinlikle yasak.

FENER FIFA'NIN TALİMATLARI DIŞINA ÇIKTI AMA...

Peki bu durum bir kural hatasına girer mi? Girerse 4-1 biten Fenerbahçe- Galatsaray maçının skoru iptal olur mu? Görüşlerine başvurduğumuz eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Haber 7'ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin FIFA'nın talimatlarının dışında bir davranış sergilediğini fakat bunun kural hatasına girmediğini söyledi. Kural hatası olması için rakip takımın mağdur olması gerektiğine dikkat çeken Çakar, Fenerbahçe'nin talimat dışına çıktığı için gerek görülürse para cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

FIFA'nun 2008-2009 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyo'nua gönderdiği oyun kuralları kitapçığının ''Logolar ve Amblemler'' başlıklı bölümünde Fenerbahçe'nin ihlal ettiği talimat için şöyle deniliyor: ''Oyun süresince, oyun alanında ve oyun alanındaki gereçlerde, kale ağları ve çevirdikleri alanlar da dahil, FIFA’nın, konfederasyonların, ulusal federasyonların, liglerin, kulüplerin veya diğer kurumların hakiki veya sanal arma veya marka (logo veya amblem) reklamlarını yapmak yasaktır.''

(Haber 7)


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Spor Haberleri
[:.:]
Fener maçının ayıpları…
Lokman Koyuncuoğlu
Ve Viyana düştü
Taner Aydın
Final oynasaydık…
Hakan Bahçeci
Sarısını yitirdi Fener
Mustafa Kara
Merhaba Konyaspor
Mustafa Tatlısu
Yakalayın Paçasından…
Murat Can
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com