Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

''Benzin daha da ucuzlayacak''
2008/11/16 10:26
''Benzin daha da ucuzlayacak''


EPDK Başkanı Hasan Köktaş akaryakıtta yaşanan fiyat indiriminin sırrını sonunda açıkladı.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yeni çıkardıkları fiyatlandırma yönetmeliği sayesinde petrol şirketlerinin akaryakıt fiyatlarında peş peşe indirime gitmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşe rağmen Türkiye’de pahalı satılmaya devam edilen benzinin son günlerde az da olsa inişe geçmesinin nedeni anlaşıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, akaryakıt fiyatlarının son dönemde tesadüf eseri inmediğini, yaptıkları yeni düzenlemeler sayesinde indirimlerin gerçekleştiğini söyledi. Köktaş, benzinin daha da ucuzlayacağı müjdesini verdi.

MALİYETTE ŞEFFAFLIK

EPDK’nın 7. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede bir grup gazeteciyle sohbet eden Başkan Köktaş, 14 Ekim’de çıkardıkları fiyatlandırma yönetmeliği sayesinde akaryakıtta üst üste indirimlerin olduğunu söyledi. EPDK’nın aldığı kararlar ve söylediği sözlerle birebir etki doğuran düzenleyici kurum olduğunu ifade eden Köktaş, “Yaptığımız işleri davulla zurnayla açıklamıyoruz” dedi.

YÜZDE 15 İNDİRİM

Köktaş, maliyetlerin şeffaf biçimde görülmesini sağlayan kritik yönetmelikten “indirim” şeklinde somut sonuç alındığını belirtti. Başkan Köktaş, akaryakıt fiyatlarında yılbaşından bugüne kadar 15 indirim yapıldığı ve bunun 11’inin son iki ayda gerçekleştiğine işaret ederken ekonomik koşullarda bozulma ve kurlarda artış yaşanmaması halinde akaryakıt fiyatlarının daha da düşeceğini bildirdi. Köktaş, benzindeki yüksek vergiler konusunda ise, “Vergi bizim dışımızdaki iştir” dedi.

NEFESİMİZ ENSELERİNDE

EPDK Köktaş, tüketici haklarını korumaya yönelik denetimleri yoğun olarak sürdürdüklerini belirtirken, “Kurumun nefesi sektörün ensesindedir” ifadesini kullandı.

Akaryakıt fiyatlarının dışarıdan müdahale yapılarak düşürülmesi halinde bunun olumsuz sonuçlarının geniş halk kitlelerine yansıdığını belirten Köktaş, EPDK olarak sektörde kurumsal yapıyı düzelterek ve rekabet ortamını geliştirerek fiyatların kalıcı şekilde düşmesini hedeflediklerini söyledi. Köktaş, EPDK’nın olağanüstü hallerde akaryakıt fiyatlarına müdahale yetkisinin Maliye Bakanlığı’na devri yönünde herhangi bir çalışma olmadığını vurguladı.

REKABET KURULU’NA SİTEM

Köktaş, Rekabet Kurumu’nun akaryakıt sektörü ile ilgili hazırladığı rapor sonrasında, “Rekabet Kurulu ceza öngördü, EPDK bunu yerine getirmiyor” şeklinde yanlış bir anlayışın oluştuğunu savundu. Köktaş, aüksine, akaryakıt sektöründe uyumlu eylem olduğu şikayetini Kurum’a ilettiklerini belirtti.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com