Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Kanadoğlu ''Mustafa'' yı tutmadı
2008/11/17 00:14
Kanadoğlu ''Mustafa'' yı tutmadı

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Atatürk'ün hayatını anlatan Mustafa belgeselini eleştirerek, ''Filmde benim de fevkalade seyrederken sıkıldığım, fevkalade ayıpladığım, beni de üzen, bir Türk olarak rencide eden, çok yer var.'' dedi.

Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesinin İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü'nde düzenlediği 'Çağdaş Demokrasi' söyleşisine konuşmacı olarak katıldı. Kanadoğlu, konuşmasında çağdaş demokrasiyi anlattıktan sonra katılımcıların sorularını cevapladı. Kanadoğlu, söyleşide kendisine yöneltilen, ''Mustafa Kemal Atatürk dünyanın takdir ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurtarıcısı ve kurucusudur. Her konuda eksiksiz bir insandır. Ama bir kişinin aldığı birkaç kuruş para için Atatürk'e büyük saygısızlık yapılmaktadır. Cumhuriyet savcıları bu saygısızlık için acaba sessiz mi kalacak?'' şeklindeki bir soruyu da cevap verdi.

Kanadoğlu, belgeselin Atatürk'ü koruma yasasına aykırı bir eylem teşkil edip etmediğinin cumhuriyet savcılarının takdirine ait olduğunu söyledi. Kanadoğlu, ''Bu konuda, savcılarımız var. Gerekli incelemeyi yaparlar, gereğini de yargısal yönden sonuçlandırırlar.'' dedi. Kanadoğlu, böyle bir belgeselin çevrildiğini belirterek, ''Bu belgeseli ben de seyrettim, birçok noktada ben de eleştiriyorum. Ben sizin işaret ettiğiniz konuya değindiğimi sanıyorum. Çünkü konuşmamda sözlerime şöyle başladım; 'Annesi Zübeyde hanımın Mustafa'sı, öğretmeni Mustafa'nın Mustafa Kemal'i.' Beni de rencide etti.'' diye konuştu.

İfade özgürlüğü içerisinde nitelendirilebilecek konularda yasal önlemlere gitmenin bir fayda sağlayıp sağlamayacağının ayrı bir konu olduğuna dikkat çeken Kanadoğlu, şunları söyledi: ''Filmi eleştirme yönüne gelirsek tabii orada benim de fevkalade seyrederken sıkıldığım, fevkalade ayıpladığım beni de üzen, bir Türk olarak rencide eden çok yer var.''

Söyleşiye, CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç ve diğer davetliler katıldı.

CHA


Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com