Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

''Herkesi altın aramaya bekliyoruz''
2008/11/18 08:50
''Herkesi altın aramaya bekliyoruz''

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Üzer, Türkiye’de altın rezervinin yüzde 90’ının keşfedilmeyi beklediğini belirterek, herkesi altın aramaya çağırdı. Ntvmsnbc.com’un sorularını yanıtlayan Üzer, şu ana kadar kurum olarak 600 tonluk altın madenini işletilebilir hale getirdiklerini hatırlattı. Üzer ‘Altın işletmesi Bergama-İzmir, Gümüşhane ve Erzincan civarında olacak. Bütün yer bilimciler 6 bin 500 ton altınımız olduğuna inanıyor.

Biz de inanıyoruz. Vatandaşlar da arasın, kazma kürek arasınlar’ dedi. Tahminlere göre keşfedilmeyi bekleyen 5 bin 800 ton altın bulunuyor. MTA’ya göre altın aranabilecek yerler ‘Tokat-Giresun arasında Sayaca, Akoluk mevkii. Tokat-Sivas arasında Evliyatepe bölgesi. Erzincan, Elazığ, Sivas arasında Bakırtepe ve Nazarusağı ile Kars-Kağızman. Kayseri’de Mahmatlar ve Kırşehir’de Savcılıbeyit, Terziali. Adana’da Bolkarda, Antakya’da Kisecik ve Akıllıçay mevkii. Bilecik-Söğüt, Bursa-Balıkesir arasında Sülüklüköy-Beyköy. Afyon-Kütahya arasında Dağardı, Karaağaç ile İzmir-Aydın arasında Emirli, Bozdağ, Arapdağı. Çanakkale’de, Kartaldağ, Şahinli, Madendağ, Pirentepe ve Altınoluk. Trakya’da İğneada bölgeleri’ olarak belirlendi.

ÇEVREYE DİKKAT EDİN

MEHMET Üzer, altın çıkarırken çevreyi korumaya yönelik tedbirlerin de mutlaka alınması gerektiğini söyledi. Üzer, şöyle konuştu: ‘Hem çevreyi korumamız lazım hem de altın üretmemiz lazım. Bütün gelişmiş ülkeler altını siyanürle elde ediyorlar. Bizim de bazı altınları siyanürle elde etmemiz gerekiyor. Çevre tedbirlerini aldıktan sonra altını çıkarmamızın hiçbir mahsuru yok.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com