Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Krizde hayat kurtaran işler
2008/11/22 11:11
Krizde hayat kurtaran işler

Takı tasarlamak, bez bebek ya da puzzle yapmak... Hobilerden değil gelir kapılarından söz ediyoruz. Özellikle dünyada görülen ekonomik krizin etkisiyle artan işsizlik birçok kişinin evde yapabildikleri ve para kazanabildikleri işlere yönelmesine sebep oluyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizin etkileri artık ülkemizde de hissediliyor. Krizin kapımıza dayandığı bugünlerde işten çıkarmalar da artınca birçok kişi para kazanmak için alternatif yollar arıyor. Hal böyle olunca da özellikle işsizler evlerine ek bütçe yaratmak için çeşitli yöntemler yaratmaya başladı. Son günlerde en yaygın yöntem ise evden para kazanmak... Öyle ki evden yapacağınız birçok işle oturduğunuz yerden para kazanabilir ve hatta kolaylıkla geçiminizi de sağlayabilirsiniz. Hobilerinize, yeteneğinize göre mum, takı tasarımı, bez bebek hatta puzzle yaparak ya da kişisel özelliklerinize göre koçluk, aşçılık, hayvan bakımı ve danışmanlık gibi birçok işle uğraşarak evinizden para kazanabilirsiniz.

El emeği göz nuru

Mum yapmak, bez bebek tasarlamak ya da puzzle tamamlamak... Eğer yeteneğiniz, biraz da ilginiz varsa bunların herhangi birini yaparak evden para kazanmak mümkün. Ama evden para kazanmanın yolları bunlarla da sınırlı değil. İşte hobilerinize ya da yeteneklerinize göre evden para kazanmanın yolları:

EĞİTMENLİK YA DA EVDE DERS VERMEK: Eğer el beceriniz varsa resim ya da hat sanatı dersleri vererek evden para kazanmak mümkün. Ya da yine evinizde ilköğretim, lise ve üniversite hazırlık öğrencilerine uzman olduğunuz alanlarda ders vererek para kazanabilirsiniz.

ÇOCUK YA DA HAYVAN BAKIMI: Ağır bir sorumluluk gerektirse de evde çocuk bakmak para kazanmanın en eğlenceli yollarından biri olarak gösteriliyor. Çocuk bakımının yanı sıra tatile gidenlerin kedi ve köpeklerine evinizde bakarak da para kazanabilirsiniz.

YEMEK YAPMAK: Yemek yapımında özellikle eliniz biraz lezzetliyse ve biraz da ilginizvarsa bekar yaşayanlara ya da öğrenci evinde kalanlara yemekler yaparak geçiminizi sağlayabilirsiniz.

KOÇLUK YA DA DANIŞMANLIK: Son yılların yeni trendi olarak gösterilen koçluk birçok alanda yapılabiliyor. Sertifikanızın bulunduğu ve uzman olduğunuz herhangi bir alanda koçluk ya da danışmanlık yaparak para kazanabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÇALIŞMAK: Takı tasarımı, ahşap boyama, mum yapma, cam süslemesi, boncuk işleme gibi yeteneğinize ve ilginize göre evinizde yaptığınız tüm ürünleri internetten satabilir, bu yolla para kazanabilirsiniz.

30 yıldır bez bebek yapıyor

Son yıllarda sanat ve meslek eğitimi konularında hizmet veren birçok kurs bulunuyor. Bu kurslara katılmanın yanı sıra kendi yeteneklerini ilerleterek evden para kazanmaya başlayan birçok kişi de bulunuyor. Evde bez bebek yaparak geçimini sağlayan Nilgün Kurt da onlardan biri. Bez bebek yapmaya yaklaşık 30 yıl önce kızına hamileyken başlayan Kurt, bu işe ilk hobi olarak başlamış: ‘O zaman yaptığım bebekleri arkadaşlarıma armağan ediyordum. Benim asıl işim reklamcılık ve tiyatro yöneticiliğiydi. Ama bir süre sonra işsiz kaldım ve çevremin tavsiyesiyle bez bebek yapmaya başladım. Özellikle bebeklerin malzemeleriyle ilgili çok araştırma yaptım ve bez bebekleri profesyonel olarak yapmaya başladım. Öyle ki bebekler çocuğum gibi oldular.’ Her biri 80 YTL olan bez bebeklerden ayda ortalama 15-20 tane yaptığını belirten Kurt, kendi emeğiyle evinde ürettiği bebeklerden geçiminin büyük bir kısmını sağladığını söylüyor.

Yeteneklerinizi geliştirin

Evde para kazanmayı sağlayan işler kadınların tekelinde sanılsa da son zamanlarda erkekler de bu yola başvuruyor. El sanatları, teknik eğitim, bilgisayar teknolojileri, dil ve müzik gibi birçok branşta ücretsiz eğitim veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) da işsiz kalanlara para kazananabilecekleri yeni alternatifler sunuyor. Her yaştan insanın katıldığı bu kurslarda kadınlar en çok takı tasarımı, giyim, ahşap boyama gibi şeyler öğrenirken erkekler de bilgisayar, muhasebe, diksiyon gibi alanlara ilgi gösteriyor. Öyle ki ahşap boyama, boncuk işleme, takı tasarımı, yardımcı annelik gibi pek çok branşta İSMEK’e katılanlar hemen profesyonel hayata adım atıp evden para kazanmaya başlıyor.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com