Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Özdemir'den Üzülmez'e jest
2008/11/23 16:41
Özdemir'den Üzülmez'e jest

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Konya’nın özel üniversite konusunda açılımı KTO-Eğitim ve Sağlık Vakfı’yla yaptığını belirterek, “Yaptığımız araştırmalar bize gösteriyor ki, Konya’ya en az 5 Özel Üniversite daha kurulması gerekir. Bu konuda çalışma yapacak olanlara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Konya’ya ikinci Devlet Üniversitesi’nin kurulacağını açıklamasından mutluluk duyduklarını söyleyen Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi’nin Konya’da kurulacak Vakıf Üniversitelerine öncülük edeceğini ifade etti.

Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya’ya KTO-Karatay Üniversitesi’ni kazandıran Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez’e tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, “Konya Ticaret Odası’nın Konya’mıza kazandırmış olduğu Karatay Üniversitesi herkes gibi bizleri de mutlu etmiştir. Kamuoyunun bildiği üzere Mehir Vakfımız da 4 yıldır üniversite kurma çalışmasını yürütüyordu. Üniversite kurmanın zorluklarını en iyi bilecek birkaç kurumdan biri de Mehir Vakfı Yönetimidir. Zoru başaran Konya Ticaret Odası Yönetimini tebrik ediyorum. Başardınız, başarılı insanları Konyalılar taktir eder ve sever. Biz de büyüklerimizden öğrendiğimiz şekliyle başarılı insanlara teşekkür ve tebrik ziyaretinde bulunuyoruz. Konya Ticaret Odası Başkanımız sayın Hüseyin Üzülmez ve Karatay Üniversite’sine her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez’de Mehir Vakfı yöneticilerine, üniversite kurma projelerine devam etmelerini istedi. Konya’da vakıf üniversitesi kurmak isteyen bütün kurumlara her türlü desteği vermeye, yardımcı olmaya hazır oldukları mesajını yineleyen Başkan Üzülmez, “Karatay Üniversitesi Konya’nın üniversitesi olacak. Bizde, Mehir Vakfı Başkan ve yöneticilerine geçmişte bize verdikleri her türlü destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Mehir Vakfı’nın üniversite kurma konusundaki gayretlerinin devam etmesini diliyor, Konya’ya ikinci bir özel üniversitenin kurulmasını arzu ediyorum”dedi.
Hafta sonu çeşitli okul açılışlarına katılmak üzere Konya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Konya’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Başkan Üzülmez, Konya’nın üniversitelerle yeniden tarihi misyonuna kavuşmuş olacağını kaydetti. Bakan Çelik’in Konya ziyareti sırasında KTO-Karatay Üniversitesi yasa teklifiyle ilgili çalışmaların başladığını kamuoyuna duyurduğunu hatırlatan Üzülmez, Konya’ya, lider, yenilikçi ve girişimci bir üniversite kazandıracaklarını söyledi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com