Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Meyve fiyatlarında büyük düşüş
2008/11/24 08:48
Meyve fiyatlarında büyük düşüş


Ekonomik kriz ve üretimdeki artış, meyvede ucuzluğu getirdi. Geçen yıla göre yüzde 50 düşüş yaşanan meyve fiyatlarının daha da ineceği açıklandı.

Meyve fiyatlarının % 50 düştüğünü söyleyen TÜMESKOM Başkanı, 'Önümüzdeki dönemde sebze de yarı yarıya ucuzlayacak. Bu düşüş Mart'a kadar sürecek' dedi.
Kriz, meyve-sebze fiyatlarını da vurdu. Geçen yılın aynı ayına göre meyve fiyatlarında yüzde 50 ucuzluk yaşanırken, sebzede de önümüzdeki dönemde fiyatların düşmesi bekleniyor.

'ÜRETİMDE ARTIŞ VAR'

Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarları Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, meyve fiyatlarında yaşanan yüzde 50 düşüşün ana nedeninin kriz olduğunu belirterek, ''Üretimde de artış var. Krize orantılı olarak fiyatlar düşmeye devam edecek'' dedi. Sebzede de bazı ürünlerde fiyatların ucuzladığını söyleyen Er, ''Genel olarak bakıldığında fiyatlarda düşüş de yok, yükseliş de. Ama sebzede de önümüzdeki dönemde fiyatlar düşecek, bu indirimler yüzde 50'ye varacak'' diye konuştu. Yaşanan ucuzluğa üreticinin dayanamayacağını vurgulayan Er, üreticinin maliyetlerinin arttığını, en sonunda üreticinin ürününü tarlada bırakacağını kaydetti.

TARLADA KALACAK

Burhan Er, 2009'un Mart-Nisan aylarında, krizin etkisinin azalmasını beklediklerini ve tarla ürünlerinin de devreye girmesi ile sebze-meyve fiyatlarındaki düşüşün toparlanmaya başlayacağını ifade etti. Antalya'nın Demre ilçesinde üreticilik yapan Adem Küçük ise, krizin fiyatlarını vurduğunu söyleyerek, ''Eskiden 10 dolara 8 kilo domates satarken, şimdi 10 dolara 13 kilo domates ihraç edebiliyoruz'' dedi.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com