Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

''Araç satışlarında düşüş olacak''
2008/11/28 13:46
''Araç satışlarında düşüş olacak''


Operasyonel kiralama sektöründe faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük oto kiralama şirketi LeasePlan, yeni hizmet ve uygulamaları ile sektörde standartları yükseltmeyi amaçlıyor. LeasePlan Genel Müdürü F. Türkay Oktay, sundukları hizmetler ile yaşanan son ekonomik gelişmeleri ve sektöre etkilerini düzenlenen bir sohbet toplantısı ile değerlendirdi.

LeasePlan Genel Müdürü F. Türkay Oktay, küresel ekonomik krizin etkilerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de otomotiv sektöründe hissedilmeye başlandığını belirtti. Türkay Oktay, “Önümüzdeki yıl yeni araç satışlarında %20-30 oranında düşüş bekleniyor. Makroekonomik bir büyümenin öngörülmediği 2009 yılı için operasyonel kiralama sektöründe de büyüme öngörmüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’de operasyonel kiralama kavramının yerleşmesi ve avantajlarının anlaşılması gerektiğinin altını çizen Oktay, “Dış kaynak kullanımı şirketlerin maliyetlerini önemli ölçüde aşağıya çekmektedir. Özellikle kriz döneminde etkin maliyet yönetimi yapan ve operasyonel verimliliklerini arttırmak isteyen firmalar için operasyonel kiralama önemli avantajlar sunmaktadır” dedi.

Ayrıca Oktay, banka kredilerinde az da olsa yaşanacak daralma nedeniyle firmaların öz kaynak artışına ihtiyaç duyacağını ve bunun bir yolunun da var olan araç parklarını satarak kiralamaya yönelmeleri olduğunu vurguladı. Bu sebeple önümüzdeki dönem satın alma yerine kiralamayı tercih edecek müşteriler ile yeni kiralama taleplerinin olacağını düşündüklerini dile getirdi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com