Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Evden çıkmadan yüksek lisans
2008/12/11 09:49
Evden çıkmadan yüksek lisans


Gazi Üniversitesi, evden çıkmadan, çalışanların işini aksatmadan, işverenden izin almadan yüksek lisans yapabilmesi için yüksek lisansı eğitimini internet ortamında verme kararı aldı. Gazi Üniversitesi, bu eğitim döneminde Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diplomasını internet ortamında uzaktan eğitimi ile verecek.

Gazi Üniversitesi 2006'dan bu yana sürdürmekte olduğu iki yıllık uzaktan eğitim ön lisans programlarına yeni açtığı yüksek lisans programlarıyla devam ediyor. Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz yüksek lisans programı 2008-2009 öğretim yılı Bahar döneminde Bilişim Enstitüsü bünyesinde açılıyor. Öğrenciler yer ve zamandan bağımsız yüksek lisans yapabilecekler ve programı başarıyla tamamlayanlar Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diploması alacaklar.

ÖĞRENCİLER DERS SAATLERİNİ KENDİ BELİRLEYECEK

Bir öğrenim yönetim sistemi üzerinden yürütülecek eğitimlerde öğrenciler ders içeriklerini kendi çalışma takvimlerine göre takip edebilecek ve haftalık sesli ve görüntülü sohbetler ile öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile sanal ortamda bir araya gelebilecekler.
Uzaktan eğitim yüksek lisans programı özellikle çalışmakta olanlar ve örgün eğitim ile yüksek lisans yapma fırsatını yakalayamamış olanlar ya da buna vakit ayıramayanlar tarafından tercih ediliyor.

Programa kayıt olan öğrenciler, derslerini 7 gün 24 saat açık olan “Öğrenim Yönetim Sistemi” üzerinden takip edebilecekler. Öğrenciler; derslerini metin, grafik, animasyon, video, ses desteği ile alabilecek, öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde sürekli iletişim halinde bulunabilecekler.

UZAKTAN EĞİTİM TÜRKİYE’DE GELİŞİYOR

Gazi Üniversitesi, bünyesinde açtığı uzaktan yüksek lisans programı ile Türkiye'de uzaktan eğitime olan ilginin de anlaşılmasını sağlayacak. YÖK'ün Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi raporuna göre Türkiye'de e-öğrenme uygulamalarını geliştirmek adına yeni adımlar atılırken YÖK'ün onayıyla birçok üniversitede uzaktan eğitim ile ilgili girişimlerde bulunulmaya başladı. Gazi Üniversitesi, uzaktan eğitim konusunda girişimlerde bulunan ilk 10 üniversiteden birisi konumunda bulunuyor.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Eğitim Haberleri
[:.:]
Konya'ya yeni rektörler
Lokman Koyuncuoğlu
Recep Konuk’da bir öğretmenmiş
Taner Aydın
2016 da ne olacak?
Mustafa Azılıoğlu
Bu kitaplar kaça?-1
Memduh Nihat Ada
İnsan yetiştirmek zor iş
Hakan Bahçeci
Şehitliği Akif ve Çanakkale ruhuyla anlamak
Alev Ayyıldız
Elit Üniversiteler…
Dr.Ali Can
SALI 20:30 KINALI KUZULAR
Nadide Ü.Altıparmak
Yanlış Hatalar Yapıyoruz :)
Dr.Erdinç Yücel
Zamane gençliği
H.Tekin Gökmenoğlu
Ziya Gökalp ve Felsefe Dersleri
Mustafa Kara
DEVLET OLMAK VE GELİŞİM
Abdullah Öksüz
Bu üniversitenin rektörü kim?
Mustafa Tatlısu
ÖSS' ye 6 önemli tavsiye.
Murat Can
Konya'daki Eğitim Başarısı ve YÖK gölgesi
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com