Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Ömer babadan Kurtlar Vadisi tüyoları
2008/12/11 10:31
Ömer babadan Kurtlar Vadisi tüyoları


Hz. Mevlânâ'dan, Yunus Emre'den ve bizzat Kur'an-ı Kerim'den alınan sözleriyle Vadi'nin olmazsa olmazlarından... İzleyicinin kalbine ok gibi saplanan replikleriyle sadece Vadidekiler'in değil, milyonlarca izleyicinin de adeta akıl hocası, Ömer Baba... Kimse ona Emin Olcay demiyor zaten. Yaşlısıyla, genciyle herkese kendini kabul ettirmiş. İnsanların gösterdiği ilgiden oldukça mutlu olan Olcay, ''Bu ilgi dizinin doğru yolda olduğunun göstergesi. Zaten Ömer Baba rol değil, benim için bir görev oldu'' diyor.

Kurban Bayramı sizin için ne ifade ediyor?

Sevgi demek, saygı demek, mutluluk demek. İnsanlara bayramların doğru şekilde anlatılması gerekiyor. Tatile çıkmak güzel şey, fakat tatil için bayramları seçmesinler. Hiç olmazsa bayramın bir iki gününü aileleriyle geçirsinler, sonra gitsinler. Rahmetli ağabeyimle en az 40 aileye giderdik. Şimdi apartmanlarda oturuyoruz, bırakın bayram ziyaretini kimse kimseye selam vermiyor...

İnsanların 'Ömer Baba' sevgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kurtlar Vadisi Pusu'daki rolümü, 45 yıllık oyunculuğumun ötesinde bir görev olarak görmeye başladım. Senarist arkadaşların da bu bilinç içinde olduklarını tahmin ediyorum ki bu görevi devam ettiriyorlar. Her türlü sıkıntıya katlanarak. Son ekonomik bunalımı öne sürerek yapılan işleri göz önüne alırsak, ciddi sıkıntı çekiyoruz. Gördüğüm herkes dizideki tavrımı örnek aldığını söylüyor. Bu, işin rolü aştığının göstergesi. Zaten bir oyuncu için 6 sene aynı rolü oynamak, onun mezara girmesi anlamına gelir. Birçok teklif alıyorum, ama bunların hepsini bir kenara itiyorum.

Her ne kadar seveniniz çok olsa da, sizi eleştiren bir kitle de var...

Kamuoyu diziyi benimsedi. Ama karşı çıkanlar da var. Maalesef çoğu da aydınlarımız. Bunu bir sosyetik hava olarak yansıtıyorlar. Ama seyrettiklerine eminim. Konuştuğunuzda açık veriyorlar.

Dizinin sadece 'şiddet' unsuru olarak görülmesi sizi ve ekibi rahatsız ediyor mu?
Biz doğru yolda olduğumuzdan eminiz. Olur olmaz tenkitler çıkıyor dizi ile ilgili olarak. Ayrıntı yakalamaya çalışıyorlar. Şiddet deniyor, kötü örnek deniyor. Açık oturumları izlediğiniz zaman şiddetin dik âlâsını görüyorsunuz. Hem de koskoca profesörlerden, bakanlardan... Aydın insanlar birbirlerine, neredeyse yumruk atacaklar.

Polat'ı ne zaman evlendireceksiniz?

Senaryodan önceden haberimiz olmuyor. Yalnız çok büyük bir kitlenin Polat'ın Elif'ten sonra yalnız dolaşmasından rahatsız olduğunu öğrendik. Özellikle bayan izleyiciler 'Duygusu yok mu bunların?' diye soruyorlarmış. Bunların duygusunu yansıtamazsan çok büyük şiddetin içinde olduğunu düşünür insanlar. Oysa o da bir insan. Bu benim görüşüm.

Dizi dışında neler yapıyorsunuz?

16 Aralık'ta Ankara Mamak'ta Şeb-i Arus törenleri nedeniyle Mevlânâ ve Yunus Emre'den rubailer okuyacağım. Müzisyen oğlum ile birlikte sahneye çıkacağız. Yine ocak ayında yeni bir gösteri planlıyoruz. Bu gösteride ebru hocam Ali Saraç da ebru yapacak. Seyirci onu barkovizyondan izleyecek. Türkiye'nin her yerini dolaşmak istiyoruz. Orijinal bir proje bu, pek çok kişi sponsor olmak istiyor. Belediyeler 'İlk bizde çık' diyorlar. Siirt'ten bile teklif geldi. 45 yıllık tiyatrocuyum ve artık sahnede de bir şeyler yapmak istiyorum...

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com