Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Yakıt tasarrufu için bunları yapın
2008/12/13 08:42
Yakıt tasarrufu için bunları yapın


AVEK Otomotiv Genel Müdürü Hakan Çakır, biraz dikkat ve özenle yakıt tüketiminin düşürülebileceğini söyledi. Çakır, aşağıdaki maddelere uyulduğu takdirde yüzde 10- 30 arasında yakıt tasarrufu yapılabileceğinin altını çizdi.

1-Aracı düzgün kullanın - Saldırgan araç kullanmak, emniyetli kullanmaya oranla, üçte bire kadar daha fazla yakıt harcatır. Ani hızlanmalardan ve frenlerden kaçının.

2-Yüksek viteste kullanın - Vites ne kadar yüksek olursa motor hızınız o kadar düşer, bu da yakıt verimliliğini arttırır.

3-Yüksek hızlardan kaçının - Ne kadar hızlı giderseniz, rüzgar direnci o kadar artacak ve sadece hızı sabit tutmak için bile aracınız daha fazla yakıt harcayacaktır.

4-Deponuzu tam doldurmayın - Yakıt deposunun tam olarak doldurulması fazladan ağırlık ve yakıt tüketimini anlamına gelir. Ayrıca yola çıkmadan güzergahı tespit edin.

5-Lastiklerinizi doğru basınçta tutun - Doğru şişirilmiş lastikler daha emniyetli ve uzun ömürlüdür. Ayrıca, az veya çok şişirilmiş lastikler patlamaya daha müsaittir.

6-Klimayı az kullanın - Klimalar, motorun gücünden yararlanarak çalıştığı için gereksiz yere klima çalıştırmaktan kaçınılmalıdır.

7-Fazla yük taşımaktan kaçının - Taşıdığınız her fazla kilogram tüketimi artırır. Bagaj taşımak için kullanmıyorsanız üst bagajınızı sökün.

8-Gereksiz rölantiden kaçının - Rölantide çalıştırmak sizi hiçbir yere götürmez. Motorun ısınması için 30 saniye yeterli olacaktır. Kuyrukta iseniz veya birini bekliyorsanız motoru kapatın.

9-Doğru yağı kullanın - Her zaman önerilen motor yağını kullanın.

10-Hava filtrelerini kontrol edin - Hava filtreleri pisliklerin motorunuza zarar vermesini önler. Tıkanmış bir hava filtresini değiştirmek yakıt tasarrufunu artırabilir.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com