Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Akyürek yılın başkanı seçildi
2005/05/07 16:52
Akyürek yılın başkanı seçildi

Şehir ve Başkan Dergisi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde 546 gazetecinin oyları ile belirlenen anket sonucunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildi. Başkan Akyürek ödülünü İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldı.

Ulusal yayın yapan Şehir ve Başkan Dergisi’nin düzenlediği “2004 Yılı Kent Ödülleri” Türkiye genelinde 546 gazetecinin katılımıyla gerçekleştirildi. Anket sonucunda ödül almaya hak kazanan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına ödülleri İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle verildi.
Yılın Belediye Başkanları, Proje ve Yatırım, Yönetim ve Tasarruf, Toplu konut, Kent Yenileme, Kent Dokusunu Koruma, Tanıtım ve Halkla İlişkiler, Turizme Katkı, Çevre Düzenleme, Yeşil Alana katkı, Altyapı, Arıtma, Kültür-Sanat ve Spora Katkı dallarında düzenlenen anketin sonucu belirlendi. Ankete katılan 564 basın mensubunun çoğunluğunun oyları ile“Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi’nin hizmete sunulması, Konya’da yeşil dokunun artırılması, toplu konut hizmetinin başlatılması, eğitime katkı, kültürel ve sosyal belediyecilikte gösterdiği başarılı yatırımlar ve hizmetler dolayısıyla ödüle layık görüldü.
Yoğun ilgi gören törenin açış konuşmasını yapan İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, halkın oyları ile yönetime gelen belediye başkanlarına hitap emekten ve Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanlarını İzmir’de konuk etmek büyük mutluluk ve onur duyduğunu bildirdi. Belediyeciliğin bir gönül ve sevgi işi olduğunu hatırlatan Vali Göksu, şehirlerin gelişiminde en önemli rolün belediye başkanlarına düştüğünü bildirdi. Vali Göksu, başarılı olan belediye başkanlarını kutlarken, düzenlenen anket dolayısıyla Şehir ve Başkan Dergisi yöneticilerini de tebrik etti.
Vali Göksu’nun konuşmasının ardından belediye başkanları toplu halde hatıra fotoğrafı çekerken, Başkan Akyürek diğer belediye başkanlarının ilgi odağı oldu. Özellikle il belediye başkanları Tahir Akyürek’i hizmetlerinden dolayı kutlarken, kısa da olsa hedeflenen projeler hakkında bilgi almaya çalıştılar. Türkiye’de en çok Konyalının yaşadığı İzmir’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Şehir ve Başkan Dergisi imtiyaz sahibi Atilla Sertel, Akyürrek’in Türkiye genelinde gazetecilerden en çok oy alan başkanlardan biri olduğunu söyledi. Sertel, Başkan Akyürek’i “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” ödülünü almak üzere davet ederken “Semayı Mevlana Kültür Merkezi’ni tamamlayarak pota altından kurtaran, Türkiye’nin hoşgörü şehri Konya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı” sözleri ile anons etti. Anonsla birlikte uzun süre alkışlanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ödülünü Anadalu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Atilla Köprülüoğlu’ndan alırken, düzenlenen tören dolayısıyla dergi yöneticilerini kutlayarak kendisini Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçen basın mensuplarına da teşekkür etti.
Başkan Akyürek, programın ardından İzmir’de ikamet eden Konyalılar Dernekleri yöneticileri ve Belediye Başkanları ile bir süre sohbet etti. Başkan Akyürek, daha sonra İzmir’in en güçlü TV kuruluşlarından olan EGE TV’nin konuğu oldu. Başkan Akyürek, burada Konya’nın düzenli gelişimi ve yaptıklar yatırımlar hakkında EGE TV izleyicilerine bilgi verdi.
Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Kültür Sanat Haberleri
[:.:]
Başka bir açıdan Mustafa
Lokman Koyuncuoğlu
Melekler şehri terk edince
Taner Aydın
Kalem ve kılıç
Mustafa Azılıoğlu
Yeşil taşı arıyorum
Memduh Nihat Ada
Ferhunde’nin Suçu Ne?
Hakan Bahçeci
Seninleyiz Banu Avar
Alev Ayyıldız
ASIM'IN NESLİ ve 120
Nadide Ü.Altıparmak
Konya’nın Meydanı neresi?
Mustafa Kara
Üstad hiç bir yerde böyle anılmadı
Abdullah Öksüz
Dinlerarası Diyalogmuş!
Mustafa Tatlısu
Bakın Şu Derde!
Murat Can
Türbe önünü ne yapmalı?
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com