Haberkonya.com -
  :. Haberler
  Bilişim
  Dünya
  Eğitim
  Ekonomi
  Kültür Sanat
  Politika
  Sağlık
  Spor
  Yaşam

  :. Gruplar
  Hava
  Söyleşiler
  Yazarlar

Sanayi Odası seçimini yaptı
2009/01/12 12:20
Sanayi Odası seçimini yaptı
KSO meclisi yeni dönem başkanını ve yönetim kurulu üyelerini seçti


KSO Meclisi’nin yapmış olduğu seçimler sonrası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Tahir Büyükhelvacıgil tekrar seçildi. Meclis üyelerinin tamamının oyuyla seçilen Başkan Büyükhelvacıgil, seçim sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, KSO Yönetim Kurulu ve Meclisi olarak bundan önceki dönemlerde olduğu gibi birlik, beraberlik ve olgunluk içerisinde Konyalı sanayicilere hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Konya Sanayi Odası Meclis Başkan ve Yardımcıları ile Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.
3 Ocak 2009 tarihinde Konya Sanayi Odası’nın meslek komitesi ve meclis üyelerinin seçiminin ardından KSO meclisi en yaşlı üye Mehmet Ali Atiker Başkanlığı’nda toplandı. KSO Meclis üyeleri sandık başına giderek Meclis Başkan ve 2 Meclis Başkan Yardımcısını, 2 Meclis Katip Üyesini, 5 Meclis Katip Üyesini seçti.
Daha sonra Selçuklu 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı nezaretinde gerçekleştirilen oylamada ise meclis üyeleri, KSO Yönetim Kurulu Başkan ve 10 asil üye, TOBB Genel Kurul Delegesi 6 asil üye ve Disiplin Kurulu 6 asil üyeyi seçti.
Meclis üyelerinin tamamının oyuyla Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Tahir Büyükhelvacıgil, tekrar seçildi.
KSO Yönetim Kurulu Üyeleri ise, Kemal Korkmaz, Mehmet Çolak, Tahir Şahin, Hüseyin Tosunoğlu, Ömer Saylık, Mustafa Veli Tekelioğlu, Mehmet Ali Çiftçi, Ahmet Rifat Hekimoğlu, Mehmet Ali Acar ve İbrahim Bozkurt Çağlayan’dan oluştu.
Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “ Alın teriyle kazanan, ürettiği ile büyüyen, sağladığı katma değer ve istihdamla ülkemizin ve Konya’mızın ilerlemesine öncülük eden Değerli Sanayicilerimiz; 03 Ocak 2009 tarihinde başlayan Konya Sanayi Odamızın Meslek Komiteleri, Meclisimiz, Yönetim ve Organlarının seçim sürecini temenni ettiğimiz gibi büyük bir demokratik katılım, birlik-beraberlik, sağduyu ve olgunlukla tamamlamış bulunmaktadır.
Bugüne kadar gerek şahsıma gerekse de yönetim kurulu ve meclisimize, yapmış olduğumuz hizmetler ile yürüttüğümüz projelerde sanayicilerimizin ve üyelerimizin verdiği destek ve duydukları güvenden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”dedi.
KSO Yönetim Kurulu ve Meclisi olarak bundan önceki dönemlerde olduğu gibi birlik, beraberlik ve olgunluk içerisinde Konyalı sanayicilere hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyükhelvacıgil, “Görev bayrağını aynı şuur, çaba ve kararlılık ile sürdürme bilincinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Bir taraftan devam eden projelerimizi tamamlamak, diğer taraftan da yeni projelerle Konya’ya ve sanayicimize bütün gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir önceki hizmet döneminde birçok proje ve çalışmayı değerli sanayicilerimizin hizmetine sunduk. Yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz yeni projelerin yanı sıra, bir önceki dönemde başladığımız; ÜSİGEP, TÜBİTAK Ar-Ge, Atık Su, Temiz Su Arıtma, Kümelenme gibi projelerin devamlılığını sağlayacağız. Ayrıca bilgi ve finans kaynaklı faaliyet gösteren ABİGEM, Avrupa Bilgi Bürosu, Kredi Garanti Fonu gibi paydaş olduğumuz yapıların da daha etkin hizmet vermesi için çabalarımızı sürdüreceğiz. ”diye konuştu.
KSO Başkanı Büyükhelvacıgil, Türkiye’nin olduğu gibi Konya sanayisinin de en önemli sorunlarından birisi olan nitelikli ara eleman eksikliğini giderme konusundaki çalışmaları tamamlayarak, şehrin sanayisinin önemli bir sorununun daha çözülmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını kaydetti.
Türkiye’de ilk olarak Konya’da kurulacak Bilim Merkezi’nin şehrin önünü açacağını ve şehre yeni bir vizyon katacağını ifade eden Başkan Büyükhelvacıgil, daha sonra şunları söyledi: “Konya’mızın ve ülkemizin önünü açacak girişimlerden biri olan ve projesi tarafımızca gerçekleştirilmiş Bilim Merkezi Projesi’nin sürdürülmesinde, daha önce ortaya koyduğumuz etkin ve yoğun çabanın artarak devam edeceğini belirtmek isterim.

Haber Hakkındaki Yorumlarınız
Şu ana kadar yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapmak ister misiniz?

 

:. Ekonomi Haberleri
[:.:]
Eee, Ne yapalım Konya böyle!
Lokman Koyuncuoğlu
IMF’ye gerek yok batmayız?
Taner Aydın
Tebrikler Kime
Mustafa Azılıoğlu
Ya taş, ya kuş...!
Memduh Nihat Ada
MÜSİAD Farkı
Aydoğan Deveci
Konya’yı Değiştiren Adam
Nadide Ü.Altıparmak
Olan biteni anlamak
Abdullah Öksüz
KONYA TİCARET ODASI
Mustafa Tatlısu
KOP için tam sırası
Nurettin Bay
:. Siz ne dersiniz?
 

Bu Site Konda İletişim ve Medya Grubunundur.
E-Posta: bilgi@haberkonya.com